Blue Marlin foto
User Avatar
door Bart

Deze Blue Marlin is een mooie classy cocktail voor aan het strand. Het is gin tonic waar je blue curacao aan toevoegt. Deze Blue Marlin is niet alleen een lust voor de mond en het oog, want als je goed luistert dan hoor je de zee!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blue Marlin foto
Blue Marlin
Deze Blue Marlin is een mooie classy cocktail voor aan het strand. Het is een gin tonic waar je blue curacao aan toevoegt. Deze Blue Marlin is niet alleen een lust voor de mond en het oog, want als je goed luistert dan hoor je de zee!

Wat heb je nodig voor een Blue Marlin?

Gin (1 deel)
Tonic (2,5 delen)
Limoen (1/2 limoen)
Blue curacao (1/2 deel)
Garnering: limoen, aardbei, sinaasappel, grapefruit

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Blue Marlin?

Om te beginnen heb je een breed glas nodig. Ik vind het het mooist om een breed copaglas te gebruiken. Tegenwoordig ook wel GT glazen genoemd ;). Vul het glas met ijs. Garneer het glas met citrus fruit tussen het ijs en de wand van het glas. Snijd de limoen door midden. Knijp het sap van een half limoentje uit met een citruspers of met een scherp vorkje. Zo krijg je alle sappen er goed uit. Voeg 1 deel van je favoriete gin toe. En giet af met tonic. Als laatste blue curacao, tot je een mooie blauwe kleur krijgt. Zorg voor een goede verhouding, dit is natuurlijk naar eigen smaak wat sterker of juist iets minder sterk. Als laatste garneer je met grapefruit.

Blue Lagoon

Deze cocktail is een alternatief op de blue curacao klassieker de Blue Lagoon. Deze cocktail kun je ook maken met vodka en 7-up / soda. Met het copa glas geef je er een exclusieve uitstraling aan.
Bekijk het volledige recept van de Blue Lagoon.

Wil je de Blue Marlin ook zelf een keertje maken?

Je hebt dan een aantal benodigdheden nodig in je eigen “cocktailkeuken”.

Deel je zelfgemaakte Blue Marlin via social media

Heb je deze Gin Tonic gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate