Blueberry Gin Symphony
User Avatar
door Bart

Deze cocktail is een ware symfonie aan smaken die bij elkaar passen. Blauwe bessen, limoen, gin en ons laatste beetje blueberry likeur. Het takje rozemarijn geeft er een hele onderscheidende smaak aan. Deze donkere Blueberry Gin Symphony is een stijlvolle cocktail voor de zaterdagavond. Dresscode: black tie, alsof je naar de opera gaat ;)

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blueberry Gin Symphony
Blueberry Gin Symphony

Deze cocktail is een symfonie aan smaken die bij elkaar passen. Blauwe bessen, limoen, gin en ons laatste beetje blueberry likeur. Het takje rozemarijn geeft er een hele onderscheidende smaak aan.

Deze donkere Blueberry Gin Symphony is een stijlvolle cocktail voor de zaterdagavond. Dresscode: black tie, alsof je naar de opera gaat 😉

Wat heb je nodig voor een Blueberry Gin Symphony?

Gin (1 deel)
Blueberry likeur (0,5 deel)
Blauwe bessen (stuk of 30)
Limoen (partje)
Rozemarijn (takje)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blueberry Gin Symphony?

Begin met de blauwe bessen. Deze gaan in de blender met de gin, blueberry likeur en een beetje limoen. De rozemarijn voeg je later toe. Voeg nog wel wat crushed ice toe voor je gaat blenden. Na het blenden schenk je uit met een zeefje in je glas. Zorg dat de kleine pulp deeltjes van de blauwe bessen niet meegaan in het glas, want je wil wel een strakke cocktail in je glas. Schenk uit in je mooiste cocktailglas. Nu volgt de rozemarijn. Roer met een takje rozemarijn in het glas. Deze geeft veel smaak af. Daarna leg je de rozemarijn op je glas als garnering.

Deel je zelfgemaakte Blueberry Gin Symphony via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate