Blueberry Hill Colada
User Avatar
door Bart

Dit is de Blueberry Hill Colada. Een superfrisse cocktail op basis van blauwe bessen. Want ik ben dan misschien mijn achternaam (Bes) ingeruild. Dat wil niet zeggen dat ik niet meer van bessen houdt natuurlijk. Ik heb de cocktail gemaakt met verse bessen, ananassap, kokosmelk en in plaats van rum heb ik Blueberry likeur gebruikt. Met een hint van citroen geeft dit een lekkere frisse smaak aan de cocktail. Lekker fris en niet al te sterk, dus een ideale cocktail voor de zondagmiddag.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Blueberry Hill Colada
Blueberry Hill Colada

Dit is de Blueberry Hill Colada. Een variant op de Pina Colada maar dan op basis van blauwe bessen. Want ik ben dan misschien mijn achternaam (Bes) ingeruild. Maar dat wil niet zeggen dat ik ineens niet meer van bessen houdt natuurlijk!

Ik heb de cocktail gemaakt met verse bessen, ananassap, kokosmelk en in plaats van rum heb ik Blueberry likeur gebruikt. Met een hint van citroen geeft dit een lekkere frisse smaak aan de cocktail. Lekker fris en niet al te sterk, dus een ideale cocktail voor de zondagmiddag.

Wat heb je nodig voor de Blueberry Hill Colada?

Blueberry likeur (1 deel)
Blauwe bessen (ong. een half bakje)
Ananassap (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Limoen of citroen (10 ml)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Blueberry Hill Colada?

Voor deze cocktail heb ik een jar glas gebruikt. De cocktail zelf maak je in een blender. Begin met de blauwe bessen, ongeveer een half bakje (het waren er welgeteld 50). Daarna voeg je met een barmaatje kokosmelk en ananassap toe. Van beide 1 deel (30 ml). Hierna volgt de blueberry likeur. Ook 1 barmaatje. En tot slot nog een squeeze citroen om de frisse smaak te geven. Voor het blenden voeg ik altijd wat crushed ice toe. Dit maakt je cocktail lekker koud. Even goed blenden en daarna uitgieten in je jar glas met ijs. Garneren doe je uiteraard met blauwe besjes in het glas.

Deel je zelfgemaakte Blueberry Hill Colada via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate