Braziliaans carnaval

Carnaval staat weer voor de deur in het Zuiden van Nederland. Cocktails en carnaval beginnen allebei met dezelfde letter. In de praktijk gaan cocktails en carnaval alleen moeilijk samen. Maar tegen Braziliaans carnaval met een Braziliaanse cocktail in de hand in de straten van Rio zeg ik geen nee!
Hoe vier jij het liefst carnaval? Op zijn Hollands in de polonaise met een biertje in de kou? Of swingend op zijn Braziliaans op de straten van Rio?

Braziliaanse cocktails

Als je van cocktails houdt, vier je waarschijnlijk liever Braziliaans carnaval! Daarom in deze blog 4 Braziliaanse carnavalskrakers. Speciaal voor mensen die niet van carnaval houden, maar wel van cocktails!

Coco Carnival

Coco Carnival
Coco Carnival

Kokos, banaan, mango en cachaca. Als dat geen carnaval is! Niet voor niets heet deze Braziliaanse cocktail Coco Carnival. De Coco Carnival is een zomerse cocktail gemaakt met als belangrijkste ingrediënten kokos en banaan. De combinatie van de 2 is erg lekker met de volle smaak van banaan en de zachte smaak van kokos. Naast banaan, dus ook mango toegevoegd. Hoe meer fruit des te groter het carnaval gevoel!

Batida de Maracuja

Batida de Maracuja
Batida de Maracuja

Batida is Braziliaans voor cocktail. Maar wel met cachaca erin. Je kunt een Braziliaanse batida op verschillende manieren maken, maar de Batida de Maracuja (passievrucht) is mijn favoriet!

Caipirinha

Caipirinha
Caipirinha

De meest populaire cocktail uit Brazilië is de Caipirinha. Op basis van Cachaca, rietsuiker en limoen.

Brazil Libre

Brazil Libre
Brazil Libre

De Brazil Libre is een afgeleide van de wereldbekende Cuba Libre. Met – je raadt het al – in plaats van Cubaanse rum, de bekende Braziliaanse rum: Cachaca. Geeft de cocktail een verrassend andere smaak.

Deel je zelfgemaakte Braziliaanse cocktail via social media

Heb je één van deze Braziliaanse cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate