Bruine Jenever pretasting
Bruine Jenever pretasting

Laat ik eerlijk zijn. Ik ben geen pure liefhebber van Jenever. Maar toen ik werd benaderd door Hooghoudt met de vraag of ze me de nieuwe Bruine Jenever mochten sturen, zei ik natuurlijk geen nee. En zelf ben ik ook wel benieuwd. De drank is nog niet in de winkel verkrijgbaar en ik kreeg zelfs een persoonlijke brief van de directeur van Hooghoudt. Dus voelde ik me extra vereerd!

Mooie fles

Het is altijd leuk om een mooie nieuwe fles te beginnen. Als je de donkere kleur van de fles ziet dan denk je meteen aan de aankomende herfst. De bruine jenever is natuurlijk ook een drank voor de herfst en wat dat betreft sluit de timing van Hooghoudt natuurlijk goed aan. Want na de zomerse dagen van de eerste week in september lijkt het nu ineens weer herfst. Was het bijna vergeten, maar niks veranderlijker dan het weer in Nederland natuurlijk…

En dan de pretasting

Bruine Jenever smaken
Bruine Jenever smaken

Op de achterkant van de fles worden de smaken mooi benadrukt. Naast de bekende jeneverbes zit er kaneel, vanille en kandij in. Dat is leuk, maar dat moet je ook zelf proeven. Om een drank goed te proeven, proef je de drank natuurlijk niet in een cocktail maar puur. En dus pakten we er 2 borrelglaasjes bij. Als je de drank proeft is het sterk, maar je proeft zeker ook de aromatische smaken. Ik herken ze niet allemaal, maar de zachte kaneel en kandij bevalt me wel. Als ik aan de warme smaak denk zie ik mezelf al helemaal zitten bij de open haard!

Cocktail met Bruine Jenever

Bij de drank zaten ook een paar cocktailsuggesties bij. Leuk maar ik wil natuurlijk een originele BJ cocktail bedenken. En dus ga ik er een stoere, kruidige Zuidwester mee maken. Ik verklap nog niet wat er in zit, maar echte cocktail fanatics kunnen zich wel iets voorstellen als ik ginger ale zeg denk ik!

NB: inmiddels staat de Zuidwester cocktail met bruine jenever op de site. Bekijk het cocktailrecept.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate