Cacharita
User Avatar
door Bart

De Cacharita cocktail smaakt net zo swingend als hij klinkt. Deze Cacharita is de margarita variant van de caipirinha met cachaca, cointreau, suikersiroop en vooral veel limoen! De triple sec neutraliseert de scherpte van de cachaca wat ervoor zorgt dat deze cocktail lekker in balans is.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Is het een Daiquiri? Nee! Is het een Margarita? Nee! Het is een …

Cacharita! De Cacharita ziet er uit als een Margarita of een Daiquiri maar komt qua smaak het meest in de buurt van de Caipirinha. Want je maakt deze swingende cocktail met cachaca, triple sec, suikersiroop en vooral veel limoen! De cointreau neutraliseert de scherpte van de cachaca wat ervoor zorgt dat deze cocktail lekker in balans blijft.

Wat heb je nodig voor de Cacharita?

Cachaca (1 deel)
Triple sec (1 deel)
Suikersiroop (1 barlepel)
Limoen (verse sap van 1,5 limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Cacharita?

Kenmerkend aan deze cocktail is dus dat je het drinkt uit een martini of margarita glas. Vul je shaker met ijs. Pers of knijp hierin 1,5 verse limoen uit. Doe hier 1 deel cachaca in en net zo veel triple sec in. En als laatste een scheut suikersiroop. Even krachtig shaken en uitschenken in een voorgekoeld martiniglas. Garneren met een eenvoudig limoenschijfje aan je glas.

Deel je zelfgemaakte Cacharita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate