Caipirinha Fresa
User Avatar
door Bart

De Caipirinha Fresa is een heerlijke variant op de Braziliaanse Caipirinha zoals iedereen die kent. Deze Caipirinha ziet er door de aardbeien mooi rood uit en is daardoor ook wat zachter qua smaak.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Caipirinha Fresa, kortweg Fresinha, is een heerlijke variant op de Braziliaanse Caipirinha zoals iedereen die kent. Deze Caipirinha ziet er door de aardbeien mooi rood uit en is daardoor ook wat zachter van smaak.

Wat heb je nodig voor de Caipirinha Fresa?

Cachaca (1,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 el, naar smaak)
Limoen (2 limoen partjes)
Verse aardbeien (4 aardbeitjes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Caipirinha Fresa?

Gebruik 2 limoenpartjes en muddle deze met 2 schepjes rietsuiker. Hierna voeg je de cachaca en gesneden aardbeien toe. De aardbeien geven de cocktail een mooie rode kleurstof. Je hoeft niet eens te muddlen je kunt ze gewoon roeren. Tot aan de rand vullen met gecrushed ijs. Nog een keer stirren met een barlepel zodat je de aardbeien mooi terug ziet in het glas. Garneren met aardbei on top.

Tip: voeg 2 of 3 basilicum blaadjes toe voor een unieke smaak.

Deel je zelfgemaakte Caipirinha Fresa via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate