Caipiroska

Caipiroska

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Caipiroska
Caipiroska
De Caipiroska is het Russische broertje van de Braziliaanse Caipirinha. In plaats van cachaca gebruik je vodka. De vodka met de limoenen zorgt voor een frisse smaak. Gebruik niet te weinig rietsuiker, anders gaat de limoen (of de vodka) overheersen in deze cocktail.

Voor deze Caipiroska heb ik zoals je kunt zien SKYY vodka gebruikt. Een mooie fles die ik laatst heb gekregen.

Wat heb je nodig voor de Caipiroska?

Vodka (1 deel)
Rietsuiker (2-3 barlepels, naar smaak)
Limoen (4-6 partjes)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Caipiroska?

Gebruik een tumbler glas om de Caipiroska in te maken. Gebruik een glas met een stevige bodem zodat je kracht kunt zetten met het muddlen zonder dat het glas breekt. Snijd de limoen in partjes en stop deze in het glas. Strooi hier 3 barlepels rietsuiker over. Stamp de limoen met de rietsuiker met een muddler in het glas. Vul het glas met crushed ijs en doe hier 1 deel vodka bij. Stirren met een barlepel zodat de limoentjes mooi naar boven komen in je cocktailglas.

Deel je zelfgemaakte Caipiroska via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate