Wie aan Oud & Nieuw denkt, denkt aan champagne. Natuurlijk toast je met oud en nieuw traditioneel met een mooi glas bubbels. Maar als je champagne wat droog vindt om de rest van de avond te drinken is de champagne cocktail wel een alternatief. Want met een beetje creativiteit pimp je je champagne in een bruisende champagne cocktail.

Enige wat je hoeft te doen is een smaakje van een bekende cocktail toe te voegen is. Zo kun je je champagne cocktail natuurlijk pimpen met je eigen favoriete cocktailsmaak. De Kir Royal is een bekend voorbeeld van champagne waar een smaakje aan toegevoegd is. Maar wel een tikkeltje ouderwets. Je kunt natuurlijk ook je eigen hippe champagne cocktail bedenken. Wat te denken van de Sparkling Pornstar? De Hibiscus Royal of een champagne cocktail met lychee en frambozen?

In deze blog onze 4 favoriete champagne cocktails

Kir Royal

cocktail Kir royal

De Kir Royal is afgeleid van de Kir. Een witte wijndrank die je drinkt met Creme de Cassis. De Kir Royal drink je niet met witte wijn, maar met champagne.

Zo pimp je je champagne in een Kir Royal:
1) Cocktailsmaak: schenk met een barmaatje een half deel creme de cassis in.*
2) Bubbels: schenk hier champagne bij en even voorzichtig roeren met barlepel in het champagneglas.
3) Pimp: stijlvol garneren met kumquat of aalbesjes.

* Wil je iets anders dan creme de cassis gebruiken? Gebruik dan bijvoorbeeld Coebergh. Dit geeft je champagne cocktail bovendien een mooie volle rode kleur.

Sparkling Pornstar

sparkling pornstar

De Pornstar Martini is een cocktail die je traditioneel opgediend krijgt met een passievrucht en een klein glaasje prosecco of champagne. De basissmaken van de Pornstar en het bruisende champagne combineren dus uitstekend met elkaar. Mijn favoriete champagne cocktail!

Zo pimp je je champagne in een Sparkling Pornstar:
1) Cocktailsmaak: gebruik een shaker voor het beste resultaat. Hierin gaat een half deel vanille vodka, een half deel passievrucht sap en sap van een partje limoen. Gebruik ook een half deel eiwit van een ei. Even shaken met wat ijs en uitschenken tot 1/3 de van je glas.
2) Bubbels: schenk hier champagne bij en even voorzichtig roeren met een barlepel of rietje in het champagne glas.
3) Pimp: garneer met passievrucht

Lychee Rose

Lychee Rose cocktail

Deze Lychee Rose is een bijzondere champagne cocktail. Je maakt hem met lycheesap, frambozen en Rose Monin. En natuurlijk champagne.

Zo pimp je je champagne in een Lychee Rose:
1) Cocktailsmaak: deze cocktail bouw je op in het glas. Begin met 5 ml Rose Monin. Daarna voeg je lychee sap tot 1/3 van het glas.
2) Bubbels: schenk hier champagne bij in het champagne glas.
3) Pimp: opdienen met frambozen.

Hibiscus Royal

Hibiscus Royal

Wil je met Oud & Nieuw een spectaculaire, originele bruisende cocktail voorschotelen aan je gasten? Pimp dan je champagne of prosecco in deze feestelijke Hibiscus Royal!

PS: deze Hibiscus Royal hebben we gemaakt met prosecco. Maar echt “Royal” is deze cocktail natuurlijk als je echte champagne gebruikt.

Zo pimp je je champagne in een Hibiscus Royal:
1) Cocktailsmaak: begin met 2 volle barlepels hibiscus siroop in het glas.
2) Bubbels: schenk hier champagne bij en even voorzichtig roeren met een barlepel of rietje in het champagneglas.
3) Pimp: garneren met hibiscus bloem in het glas.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate