Cocktails zijn weer helemaal in. Waar het een jaar of 8 a 10 geleden echt niet cool was om een cocktail te bestellen zijn ze nu weer helemaal terug van weggeweest. Alweer een paar jaar gelukkig. Net als de rest in deze eeuw volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

5 trends die niet over het hoofd te zien zijn

Plaza colada cocktail
Plaza colada cocktail

1. Meer aanzien voor de cocktail

Over heel de wereld wordt de cocktail meer gewaardeerd. Cocktailshaker hebben ook meer aanzien gekregen in hun speciale kwaliteiten. Vooral de creatiefste en de mooiste, maar unieke en lekkere cocktails worden meer gewaardeerd dan de standaard biertjes of mixjes.2. Presentatie

Een cocktail maken is qua bereiding te vergelijken met koken of beter misschien nog: sushi maken. Een kruising overigens die bestaat. De Plaza Colada Cocktail is een cocktail die je eet als sushi (exclusief te verkrijgen in het zeer luxueuze hotel Plaza Athenee in Paris)
Bij een cocktail is de presentatie meer dan het halve werk. De garnering maakt bovendien de subtiele smaak ook helemaal af. Een fijnproever proeft het verschil. Meer dus dan de finishing touch. Maak dus werk van hoe je je cocktail opdient!

3. Verse producten

Behalve dat het steeds populairder wordt om zelf meer groenten en kruiden te kweken wordt het ook steeds populairder zoveel mogelijk verse en authentieke producten in drinken en eten te verwerken. Dus ook in de cocktails. Zie ook onze blog: Cocktails uit eigen tuin.

4. Experimenteren

Bij cocktailwedstrijden zie je dat de shakers constant bezig zijn nieuwe smaken te ontdekken en combinaties te maken. De laatste tijd zijn de fruitsoorten weer aan een enorme opkomst bezig als vers ingrediënt voor de cocktails. De meeste mensen vinden het fijn om te variëren op de bestaande “traditionals”. Leuk om te variëren wordt het zeker als er een nieuwe populaire drank is. Zeg nou zelf een Mojito Strawberry, Blueberry Caipirinha of een Sour 43, klinkt toch veel spectaculairder!
En dan heb ik het nog niet eens over spannende technieken als rook en stikstof toepassen bij cocktails.

5. In huis

We koken thuis veel uitgebreider, exclusiever en verser. In onze eigen keuken zijn we de chefkok. Met onze eigen home cinema hoeven we de deur niet meer uit voor de bioscoop. Thuis, zeker in Nederland omgeven we ons graag in de gewenste lifestyle met alle dingen die daarbij horen. Cocktails horen zeker ook in dat rijtje. Met een handige set aan cocktailbenodigdheden en vers fruit en vers ijs, ben je al een heel eind en kun jij in een handomdraai je gasten de lekkerste cocktails voorschotelen. Op deze trend speelt Cocktailicious.nl met zelfgemaakte recepten natuurlijk handig in!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate