Review cocktailbar 5&33 Zondag 18 januari waren we uitgenodigd bij cocktailbar 5&33. Dit is de cocktailbar van het art’otel in hartje Amsterdam tegenover het Centraal Station op de hoek van Martelaarsgracht 5 en Prins Hendrikkade 33. We waren al een keer bij de opening geweest, maar die avond werd er (uiteraard) champagne geschonken en konden we dus niet uitgebreid cocktails proeven. Om te laten zien wat 5&33 in huis heeft als cocktailbar kregen we een masterclass van bartender Pascha. Ideaal, want voor de gelegenheid hadden we ook een aantal enthousiaste bloggers uitgenodigd die voor onze site gaan bloggen. En uiteraard mochten we ook alle cocktails proeven. Genoeg stof dus om over te praten met onze bloggers.
Masterclass 5&33

Cocktailbar 5&33

Als je binnenkomt in het art’otel en je volgt de trap omhoog zie je aan je linkerkant eerst een restaurant. Als je een paar meter doorloopt kom je in de cocktailbar waar meteen de lange cocktailbar opvalt die centraal in de ruimte staat met 2 lange kanten waaraan je kunt zitten. Toen we aankwamen om 18.00 was het nog niet zo druk wat natuurlijk goed uit kwam voor onze masterclass. Later werd het al drukker waarbij vooral de zithoeken met relaxte comfortseats erg in trek zijn. Het art’otel is een modern design hotel met veel verrassende kunstelementen in het moderne interieur. Dit zie je ook terug in uitstraling van de cocktailbar.
Masterclass 5&33

De cocktailkaart en de cocktails

Aangezien in het art’otel veel internationale gasten komen is de cocktailkaart van 5&33 ook internationaal geörienteerd. Veel klassiekers, Gin Tonics, maar gelukkig ook een aantal bijzondere cocktails van het huis. Zo is er de Holy Viagra een originele cocktail op basis van tequila, wortelsap, gember, lemongrass, spiced honey die geïnspireerd is op de Indiase curry. Een cocktail die je misschien niet snel zult bestellen, maar ik vond hem verrassend lekker. De masterclass wordt verzorgd door Pascha. Hij vertelt dat hij de cocktails op de kaart zelf heeft bedacht op basis van hun dubbelzinnige betekenis zoals de Horny Mule, Sexy Monkey and many others. Tijdens de masterclass vertelt Pascha opvallend veel over de ingrediënten die hij gebruikt. Met trots laat hij ons zijn sterke dranken ruiken en proeven zoals de orange likeur die hij voor de Mai Tai gebruikt. Mooi is ook dat veel van de ingrediënten ambachtelijk zijn gemaakt. Denk aan infused rums en vodka’s, wortelsap, spiced honey etc.
Dranken

Last Man Standing

Als laatste cocktail maken we heel toepasselijk de Last Man Standing. Een cognac cocktail met sechuan (!) Dit keer worden we alleen zelf aan het werk gezet. Gelukkig smaakt de cocktail er niet minder op. Een heerlijk zachte cognac cocktail, echt een cocktail om voor te gaan zitten.
Last Man Standing

5&33 als cocktailbar

  • Publiek: internationaal
  • Muziek: rustige achtergrondmuziek
  • Prijsniveau: vanaf 12 euro
  • Tip: probeer minimaal één van de cocktails van het huis!
  • Meer informatie: www.5and33.nl

Eindoordeel

We zijn onder de indruk! En niet alleen van het interieur maar vooral van de cocktails. Helemaal objectief is ons oordeel misschien niet omdat we een special treat kregen. Maar als barman Pascha achter de bar staat, dan komt het zeker goed. Pascha, bedankt en graag tot een volgende keer!

Credits fotografie: Eric Waterschoot

Meer reviews

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate