User Avatar
door Bart

Cocktailbar Demain is niet zo maar een cocktailbar. Het is een bar met een eigen identiteit die erg goed loopt in Nijmegen. En de cocktailbar kan zich zowel qua grootte en sfeer als qua bartenders en cocktails meten met de beste cocktailbars uit Nederland

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Cocktailbar Demain Vrijdag 15 maart gingen we weer naar een cocktailbar. Dit keer naar Cocktailbar Demain in Nijmegen. Ook deze cocktailbar stond al langere tijd op ons lijstje. Met prijzen die de bartenders uit Nijmegen winnen hadden we al veel goede dingen gehoord en gelezen en we vinden het sowieso belangrijk om ook mooie cocktailbars buiten Amsterdam te bezoeken. Vanuit mijn werk in Den Bosch gingen we eerst een hapje eten bij tapasrestaurant De Ontmoeting op de Grevestraat. Na heerlijk gegeten te hebben (aanrader!) gingen we rond negen uur naar cocktailbar Demain. Daar was het erg druk. Gelukkig maakte bartender en eigenaar Ivar – tussen de cocktails door – tijd voor om ons aan de bar om wat te vertellen over Demain.

Groot en gezellig druk

Als je binnenkomt bij Demain lijk je binnen te komen in een kleine, gezellige cocktailbar. Dit wordt versterkt door de bar die vooraan in de cocktailbar opgesteld staat. Maar schijn bedriegt. Althans wat de grootte betreft. Want als je doorloopt zie je dat de ruimte vrij diep is en dat er bovendien een L vorm in de bar zit met op het einde een afgesloten lounge ruimte waar je ook kunt roken. Dit zorgt er voor dat de bar qua capaciteit groot is (90 zitplaatsen) maar qua gevoel zit je dus in een intieme sfeervolle bar. Opvallend is dat je comfortabel kunt zitten en er is zelfs een aantal zitplaatsen bij een open haard. Zitplaatsen die – net als de andere zitplaatsen overigens die avond – constant bezet zijn.

Snel en aandacht voor de gasten

Ivar vertelt dat Demain nu zo’n 4,5 jaar geleden is opgericht en dat er in Nijmegen in tegenstelling tot de randstad minder concurrentie is van high end horecazaken. En dat blijkt. Want het Nijmeegse horeca publiek weet de cocktailbar inmiddels goed te vinden in Nijmegen. Op vrijdagavond stroomt het dus al vroeg vol en dan is het nog niet eens echt druk. Die avond staan er 2 mensen full time achter de bar cocktails te bereiden en lopen er 3-4 mensen in de bediening. Ondanks de drukte worden cocktails snel bereid en wordt er persoonlijke aandacht aan de gasten geschonken.

Cocktails met originele twist

De cocktailkaart is uitgebreid met veel keuze. Ivar vertelt dat er relatief veel mainstream cocktails op de kaart staan. Dit heeft vooral te maken dat er – anders dan bij cocktailbars in de randstad – de meeste vraag is naar de bekendere cocktails. Iets waar overigens leuk mee omgegaan wordt op de kaart met cocktails met een duidelijke referentie waar toch een een originele twist aangegeven is. Zoals de Foreign Fruit Daiquiri, Rainy Day Sour als variant op de traditionele Sour en de Sunny Side als variant op de Cosmopolitan. Stuk voor stuk het proberen waard al is het alleen al vanwege de mooie beschrijvingen. Zelf beginnen we met een Amsterdam Social Club en een Fleurs d’Hollande. Met deze laatste cocktail won mede-eigenaar Ivar De Lange de internationale Rose’s Cup. Iets wat ik me kan voorstellen als ik mijn eerste slokje neem en direct verrast wordt door de verfrissende combinatie aan smaken van de cocktail.
Cocktails Demain

Je eigen persoonlijke cocktail

Bij veel cocktailbars kun je ook cocktails bestellen buiten de kaart om. Bij Demain doen ze hier een schepje bovenop. Zo kun je een cocktail bestellen op basis van jouw persoonlijke favoriete spirit(s). Wij vroegen om een cocktail met Galliano. We kregen een zachte, kruidige cocktail met Galliano, vanille, gin en basilicum.
Extra leuk is dat je de cocktail – die de bartender ter plekke voor je bedenkt en bereidt – zelf ook een toepasselijke naam mag geven. Deze naam wordt dan vastgelegd in een boek zodat je jouw persoonlijke cocktail de volgende keer weer kunt bestellen. Een attente manier van omgaan met je gasten waarmee cocktailbar Demain zich weet te onderscheiden. De “Don Galliano” staat nu dus ook in het boek als onze favoriet.

Demain als cocktailbar

Demain is niet zo maar een cocktailbar. Het is een bar met een eigen identiteit die niet voor niets zo goed loopt in Nijmegen. Demain kan zich niet alleen qua grootte en sfeer meten met de beste cocktailbars uit Nederland maar ook qua bartenders en cocktails. Ivar complimenten voor jullie cocktailbar. En wij hebben weer een cocktailbar waar we graag terug naar toe gaan!

  • Publiek: goede mix tussen mannen en vrouwen tussen de 20 en 35+
  • Sfeer: gezellig druk in het weekend, comfort door de week
  • Muziek: geen opzwepende DJ beats maar relaxte achtergrondmuziek
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 7,5 euro
  • Tip: ga op een zondagmiddag en laat je verrassen door een persoonlijke cocktailcreatie op basis van jouw favoriete spirit!
  • Meer informatie: www.cafedemain.nl

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate