User Avatar
door Bart

Elit is zeker geen elitaire cocktailbar. Het is toegankelijk en de sfeer is eerder te omschrijven als urban. Leuk zijn de creatieve cocktails.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Elit cocktailbar
Ik ben natuurlijk niet de enige die van cocktails houdt bij “ons thuis”. Mijn vriend Bart houdt er misschien nog wel meer van. Dus toen hij laatst jarig was besloot ik hem te verrassen en te trakteren op een uitje naar cocktailbars in Rotterdam inclusief overnachting bij hotel Stroom. In Rotterdam zitten meerdere cocktailbars. We besloten als eerste naar Elit te gaan. Een cocktailbar in het uitgaansgebied van de Oude Haven.

Sfeer

Als je binnenkomt in Elit ziet het er uit als een classy cocktailbar met een beetje disco uitstraling qua retro kleuren, lichtjes en zelfs een discobal. Ik hou er wel van. De sfeer is warm en laagdrempelig. Als wij gaan zitten is het niet erg druk, maar het is ook een regenachtige dinsdagavond. Voor ons dus de kans om ook gezellig met de barman te kletsen.

Cocktailbar

Ook hier weer een imposante kleurrijke cocktailbar met spiegels en dranken. Grappig is ook de foto aan de wand met gezichten van het team van Elit waar ze net een shotje gedronken hebben.

Cocktailbar Elit
Cocktailbar Elit

Creatieve cocktailkaart

De kaart is erg creatief met allemaal leuke bedachte cocktail thema’s zoals de Candy Shop met stuk voor stuk originele cocktails. Wij bestellen de Bullit en de Bunga Bunga. En later nog een In Love with Berries. De Bullit, een mooie variant op de pornstar met witte chocolade beviel het beste.

Cocktails bij Elit
Cocktails bij Elit: Bullit en Bunga Bunga

Elit als cocktailbar

What’s in a name? Want Elit is zeker geen elitaire cocktailbar. Het is toegankelijk en de sfeer is eerder te omschrijven als urban. Leuk zijn de creatieve cocktails.

  • Publiek: uitgaanspubliek
  • Muziek: old school classics
  • Prijsniveau: alle cocktails kosten 8,50
  • Tip: gezellige cocktailbar om naar toe te gaan in de zomer of op een stapavond.
  • Meer informatie: www.elitrotterdam.nl

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate