Mundial Cocktailbar
User Avatar
door Bart

Goede cocktailbars heb je niet alleen in de Randstad. In Eindhoven zit er ook één: Cocktailbar Mundial.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Mundial Cocktailbar

Voor een goede cocktailbar moet je normaal naar de randstad, maar afgelopen zaterdag kon ik voor de verandering een keertje lekker op de fiets. We gingen naar Cocktailbar Mundial. Een goed lopende cocktailbar in de gezellige Dommelstraat in Eindhoven. Een cocktailbar waar we al vaker zijn geweest. Dit keer gingen we ernaar toe voor een review blog én natuurlijk ook om te kijken wat de cocktailkaart voor ons in petto had!Impuls

Cocktailbar Mundial is een cocktailbar met 2 verdiepingen en een mooie bar op de begane grond. Sinds de nieuwe eigenaar heeft de cocktailbar een impuls gekregen iets wat de snelheid van de bar en het aantal (bezette) zitplaatsen ten goede is gekomen. De indrukwekkende stellage met spirits was er al. Deze doet door de verlichting denken aan een prijzenkast vol mooie trofeeën.
Cocktailbar Mundial

Goed geöliede cocktailmachine

Bij Cocktailbar Mundial komt geen high end publiek, maar vooral uitgaanspubliek uit Eindhoven en omstreken. Het is dan ook al vroeg (vanaf 20.00) druk op deze zaterdag. Met zowel beneden als boven een bar en 3 mensen in de bediening die langs alle tafeltjes lopen is het een goed geöliede cocktailmachine waar je mooie verse cocktails krijgt zonder dat je daar te lang op hoeft te wachten.

Cocktailkaart

mint julep Door de drukte blijken de cocktailkaarten schaars. Als je een cocktailkaart krijgt, let dan even goed op welke cocktailkaart het is. Zo is er zowel een oude cocktailkaart als een vernieuwde cocktailkaart. Van de oude kaart bestelden we een Mint Julep (een klassieke beauty in mug van Maker’s Mark, zie afbeelding) en mijn oog viel op de Passion Fruit Vesper Martini. Een aangenaam alternatief op mijn traditionele Pornstar.
Van de nieuwe kaart bestelden we een Caipiroa. Een originele en lekkere variant op de Caipirinha op basis van de Portugese Licor de Beiroa. Een likeur die we nog kenden uit Portugal en die het ook goed zal doen als sour!

NB: op de cocktailkaart vonden we ook deze knipoog naar de White Russian. Erg leuk detail!
White Russian

Beleving

Op een drukke avond is de crew achter de bar heel druk met het bereiden van cocktails. Maar uit ervaring weet ik dat ze niet vies zijn van een showtje. Vraag maar eens naar één van de specialiteiten zoals de Blue Blazer. Voor dit spektakel moet het wel wat minder druk zijn dan op een drukke zaterdagavond.

Waarom zou je meer dan een uur reizen als je een goede cocktailbar dichtbij huis hebt zitten? Want Cocktailbar Mundial is een gezellige, goedlopende cocktailbar in Eindhoven, waar je prima terecht kunt voor zowel de bekende klassiekers als originele cocktails. Als je op vrijdag- of zaterdagavond wil gaan, dan kun je ook hier het beste even reserveren. En je kunt er gewoon op de fiets heen (als je uit Eindhoven komt dan!)

Mundial als cocktailbar

  • Publiek: jonger uitgaanspubliek (20+) uit Eindhoven en omstreken
  • Muziek: club en uitgaansmuziek
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 8 euro
  • Tip: vraag naar de nieuwe kaart
  • Meer informatie: www.cocktailbarmundial.nl

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate