We krijgen vaak te horen dat het maken van cocktails moeilijk en tijdrovend is. Daarom heb ik voor deze blog cocktails gemaakt die je met 2 ingrediënten maakt. Je maakt ze binnen een handomdraai in nog geen 2 minuten. Handig want hoe minder tijd je cocktail kost, hoe langer je kunt genieten van je cocktail in het lekkere weer!

In deze blog onze 5 favoriete cocktails die je in 2 minuten maakt.

Sunny Comfort

Sunny Comfort
Deze Sunny Comfort past perfect bij een zonnige, zomerse dag. Op zo een dag mag je je niet te druk maken en wil je het vooral rustig aan doen. Deze relaxte cocktail met Southern Comfort en sprite past daar perfect bij. Gebruik een short drink glas voor de helft gevuld met ijsklontjes. Begin met 1 deel (30 ml) Southern Comfort en vul je glas met sprite of 7 up. Even roeren en je bent al klaar. Voor een mooi effect gebruik je een mooi partje pomelo.

Dark & Stormy

Dark & Stormy
De Dark & Stormy is de favoriete cocktail van Bart. Je maakt hem met Jamaicaanse Gosling’s rum en Gosling’s ginger beer. Begin met een short drink glas voor de helft gevuld met ijsklontjes. Voor een Dark & Stormy effect begin je met ginger beer en doe je de donkere rum als laatste. Vul je glas voor 80% met ginger beer. Daarna voeg je over de bol van een barlepel geleidelijk de donkere rum toe. Hierdoor krijg je een donkere laag op je cocktail. Niet roeren. Voor je gaat garneren knijp je nog een limoentje uit over je cocktail. Garneren met limoenpartje en opdienen met een rietje.

Cuba Libre

Cuba Libre
Deze wereldberoemde combinatie van cola en rum is een absolute klassieker. Staat ook bekend als Baco, maar het woord Cuba Libre past veel beter bij deze swingende cocktail met Cubaanse rum en Amerikaanse cola. Gebruik een short drink glas of een long drink glas die je voor de helft vult met ijsklontjes. Deze Cuba Libre hebben we gemaakt met 1 deel Bacardi rum. Daarna vul je je glas met cola. Even roeren en je hebt een mooie Cuba Libre. Voor de garnering gebruik je een limoentje.

Tip: knijp 1 limoenpartje uit in je glas en smeer voor het garneren de rand van je glas in met een ander limoenpartje voor een extra frisse smaak.

Gin Tonic

Gin Tonic
Gin Tonic wordt steeds populairder. Niet alleen in Engeland, Spanje en België maar ook steeds meer in Nederland. Vooral het feit dat je verschillende gins en tonics kunt gebruiken en ook nog helemaal los kunt gaan met je garnering maakt deze 2 ingredient cocktail heel populair. Deze Gin Tonic hebben we gemaakt met 1 deel (30 ml) Bombay Sapphire gin en fever tree tonic. Even kort roeren en je cocktail is ready to serve.

De Gin Tonic wordt het meest gegarneerd met limoen en citroen. Maar je ziet ook garneringen zoals komkommer, peper en allerlei kruiden als tijm en basilicum.

Moscow Mule

Moscow Mule
De Moscow Mule is een frisse cocktail met vodka, ginger beer, limoen en munt. Ook hier begin je met een short drink glas voor de helft gevuld met ijsklontjes. Voeg met een barmaatje 1 deel (30 ml) vodka toe. Vul daarna je glas met ginger beer. Even kort roeren en je kunt je Moscow Mule garneren met limoentjes en munt.

Zet je favoriete 2-ingredient cocktail in mijn thuisbar

Ik doe mee aan een actie van Gall & Gall waarbij ik mijn eigen SMEG minibar kan winnen. Op dit moment hebben meer dan 20 mensen hun favoriete cocktail in mijn minibar gezet. Als jij ook je favoriete cocktail erin zet en ik win de SMEG minibar dan nodig ik iedereen uit die meegedaan heeft en dan maak ik uiteraard je favoriete cocktail! Via deze link kun je iets in mijn thuisbar zetten.

PS Je kunt natuurlijk ook je eigen thuisbar openen. Je maakt dan kans op een originele SMEG minibar!

Tip: 20% korting

Wil je ook één van deze lekkere cocktails maken? Ga dan naar Gall & Gall daar loopt op dit moment een kortingsactie van 20% op vodka, gin en rum naar keuze.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate