Coco Rico
User Avatar
door Bart

De Coco Rico is een verrassingscocktail in een kokosnoot. Omdat je de inhoud niet ziet kun je er je favoriete kokos cocktail in doen! Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Coco Rico
Coco Rico
Coco Rico, Coco Rrrrrrico. Ik herinner het me nog goed om de stranden van Costa Brava waar mannen op het strand met een kapmes en verse kokosnoten rond liepen.
Deze Coco Rico is een verrassingscocktail in een kokosnoot. Omdat je de inhoud niet ziet kun je er de favoriete cocktail in doen. Wel vind ik dat het een cocktail met kokos en rum moet zijn. Zoals de bekende (en altijd lekkere) Pina Colada bijvoorbeeld. Leuk om te maken voor jezelf of juist als verrassing voor een ander!

Wat heb je nodig voor de Coco Rico?

In de Coco Rico zitten een aantal vaste basis ingrediënten zoals rum en kokosmelk. De rest mag je naar eigen invulling doen!
Witte rum of Cachaca
Verse kokosmelk

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Coco Rico?

Maak 3 grote gaten in een kokosnoot door met een priem en een hamer op de zachtere (donkere) plekken op de kopse kant van de kokosnoot te slaan. Eén gat maak je nog breder. Dit kun je doen met een kurkentrekker. Hier moet dadelijk de cocktail in gegoten gaan worden. Maar eerst giet je de kokosmelk door de openingen in een glas uit de kokosnoot. Toen ik het deed kwam uit 1 kokosnoot komt 2/3 van een longdrink glas. Zet dit in de koelkast om te gebruiken. Ga nu je favoriete cocktail met rum en kokos maken met ijs. Als je deze klaar hebt giet je voorzichtig in het breedste gat van de kokosnoot. Doe in de gaten 2 of 3 rietjes en je hebt een Coco Rico van je eigen favoriete kokos cocktail!

Cocktail uit een ananas

Als je je cocktail wil drinken uit een ananas, bekijk dan de Pinata Fiesta.

Wil je de Coco Rico ook zelf een keertje maken?

Vergeet de standaard cocktailbenodigdheden. Zonder dit gereedschap heb je echt een probleem met de Coco Rico:
Hamer
Priem (of scherpe schroevendraaier)

Deel je zelfgemaakte Coco Rico via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate