O van Gaalinho
User Avatar
door Bart

Deze Comfortinha is geinspireerd op de Caipirinha alleen dan op basis van Southern Comfort. Een Amerikaanse perzikachtige likeur. Door de zachte smaak een very "comfortable" cocktail.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze Comfortinha is natuurlijk geïnspireerd op de braziliaanse Caipirinha alleen dan op basis van Southern Comfort in plaats van cachaca. Een Amerikaanse perzikachtige likeur. Door de zachte smaak een very “comfortable” cocktail.

Wat heb je nodig voor een Comfortinha?

Southern Comfort (1 deel)
Rietsuiker (1-2 barlepels, naar smaak)
Limoen (1 stuk)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Comfortinha?

Gebruik een tumbler glas. Muddle 6 limoenpartjes met rietsuiker in het glas. Gebruik niet te veel rietsuiker, de southern comfort is van zichzelf zoeter dan cachaca. Vul het glas tot aan de rand met crushed ice. 1 deel Southern Comfort toevoegen met een barmaat en even goed stirren met een barlepel. Eventueel garneren met schijfje limoen en opdienen met een rietje.

Meer Southern Comfort cocktails

Bekijk ook de Sun Splash met grapefruit, de Alabama Slammer en de Southern Collins.

Deel je zelfgemaakte Comfortinha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate