Pasta is een klassieker die we allemaal wel eens op tafel zetten, of het nu gaat om een eenvoudige pasta-carbonara of een luxueuze truffel tagliatelle. Maar wat drink je erbij? Naast de gebruikelijke wijn, kunnen cocktails een verrassend en smaakvol alternatief zijn om je pastagerecht naar een hoger niveau te tillen. Of je nu kiest voor een romige pasta, een pittige arrabbiata of een frisse pesto, er zijn cocktails die perfect aansluiten bij de rijke smaken van de Italiaanse keuken. In dit artikel ontdek je de lekkerste Italiaanse cocktails die je kunt serveren naast je favoriete pastagerechten voor een perfecte combinatie van eten en drinken.

Negroni 

De eerste drank op onze lijst met Italiaanse cocktailrecepten moet wel de Negroni zijn, puur omdat dit drankje goed past bij een spaghetti carbonara. Het is een iconische Italiaanse drank die de wereld stormenderhand heeft veroverd. Gemaakt met gelijke delen gin, zoete vermout en Campari en geserveerd op ijs met een vleugje sinaasappel, is deze roodkleurige drank geliefd bij velen. Zo geliefd zelfs, dat we een hele week hebben gewijd aan de Negroni.  

Martini

Van de ene klassieker naar de andere, de Martini zal voor altijd een van de beste Italiaanse cocktails zijn die je kunt serveren. Deze aperitiefcocktail is verfijnd maar eenvoudig te maken. Roer gin en droge vermout met ijs tot het goed gekoeld is en zeef het in een martiniglas. Gemaakt met slechts twee ingrediënten, is er niet veel ruimte voor fouten. Dus, koop de beste droge gin (zoals Bulldog London Dry Gin) en de beste droge vermout (wij raden Cinzano Vermouth Extra Dry aan).  

Limoncello Martini

Elk geweldig begin zou een even geweldig einde moeten hebben, en er is geen betere manier om je avond te eindigen dan met een klassieke Limoncello Martini. Gemaakt met zoete (en behoorlijk krachtige) Italiaanse citroenlikeur, is deze cocktail een uitstekend digestief na een zware maaltijd. We hebben het over pizza, pasta, risotto, gelato en gnocchi, allemaal gemaakt met veel room, boter, kaas en andere heerlijke (slechte) dingen.   

Aperol Spritz

De Aperol Spritz is gekozen vanwege het lage caloriegehalte en maakt deel uit van een van de beroemdste after-work cocktailtradities in Italië. Het is ook een van de eenvoudigste om te maken. Om een ​​van de populairste Italiaanse cocktails ooit te maken, giet je Aperol gewoon in een groot met ijs gevuld wijnglas en vul je het aan met mousserende wijn (zoals prosecco) en bruisend water. Dit zal een perfecte combinatie vormen met je lekkere pasta! 

Garibaldi

Een andere populaire Italiaanse cocktail die goed past bij een pastagerecht is de Garibaldi, en het is een uitstekende keuze voor degenen die nog nooit Campari hebben geproefd. Het is gemaakt met een supermakkelijke mix van vers sinaasappelsap (gemixt tot het schuimig is) en Campari. Geserveerd op ijs in een longdrinkglas en gegarneerd met een schijfje sinaasappel, kan het niet eenvoudiger. En soms is dat precies de zin van het leven. De schoonheid vinden in simpele dingen. En ze dan opdrinken.   

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate