Je hebt zomercocktails en je hebt zomercocktails. Maar hoe mooi je glas ook is, er gaat niks boven een heerlijke verse cocktail die je drinkt uit een ananas!

Je kunt meerdere ananas cocktails maken, maar het allerlekkerste vind ik nog wel de Piña Colada of een variant op de Piña Colada zoals deze Strawberry Colada die ik maakte op een mooie zomerse dag.

Hoe maak je een Strawberry Colada in een ananas?

Strawberry Colada blog
Strawberry Colada
Als eerste onthoofd je de ananas. Daarna hol je deze uit. Begin met een scherp mesje, daarna ga je verder met een lepel. Het kost wat moeite, maar geloof me dan heb je ook wat. De ananas kun je gebruiken om samen met de aarbeiden te blenden. In zo een uitgeholde ananas gaat al snel 400 –
500 ml. Ik gebruikte 5 aardbeien. 5 chunks ananas. 2 delen ananas. 2 delen kokosmelk. En 2 delen rum. Als je het lekker vind kun je ook nog 1 deel vloeibare room toevoegen. Even blenden en daarna uitschenken in je ananas. Voeg nog wat ijsblokjes en wat schijfjes aardbei toe en je kunt je Strawberry Colada opdienen. Gekleurde rietjes en/of een parasolletje geeft je helemaal een vakantiegevoel!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate