Diplomatico world tournament
User Avatar
door Bart

Maandag 10 november waren we uitgenodigd voor het Diplimatico World Tournament. In deze blog lees je hoe het was en wie van de 6 finalisten gewonnen heeft en naar Venezuela mag om ons land te vertegenwoordigen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Maandag 10 november waren we uitgenodigd voor het Diplomatico World Tournament. We waren uitgenodigd door Albert alias Mister Cocktail voor dit mooie event van het Venozolaanse rum merk Diplomático. Hij had gezorgd voor een supertoffe locatie (Mayor Manor op de Nes aan het Spui in Adam). De aankleding en opzet van het programma was misschien nog wel gaver. Uiteraard werden we ontvangen met een welkomstdrankje. Een punch met frambozen, sinaasappel en Diplomático rum.
Mayor Manor

Iedere finalist zijn eigen cocktailroom

Iedere finalist had zijn eigen kamer met cocktailroom die hij naar eigen sfeer en smaak mocht inrichten. Met groepjes van 4 kregen we presentaties op deze manier konden de finalisten hun volle aandacht aan de gasten besteden en op deze manier alles uit de kast halen voor hun gasten.
Balthazar

Diplomático rum cocktails

We begonnen met een rum cocktail met kruiden verkregen over de hele wereld. Deze werd voor ons bereid door Balthazar die geheel in VOC stijl gekleed was. Hij maakte een cocktail met misschien wel de meeste ingrediënten: Diplomático Reserva, speculaaslikeur, sherry, kokoswater, grapefruit en eiwit gegarneerd met nootmuskaat. Daarna mochten we naar boven waar we “El Libertador” kregen een cocktail met Diplomático Reserva, sherry en orange curacao die verder op smaak gebracht werd met veel kruiden en opgediend werd in een cognacglas en gepresenteerd werd in een sigarendoosje in combinatie met kruiden als kaneel en kruidnagel. Helemaal bovenin kregen we de “True Love”. Een cocktail met een verhaal over geliefden. Het cocktailrecept was handgeschreven als een liefdesbrief op een postcard .
Balthazar
El Libertador
True Love
We waren aan de late kant en de jury zou zijn ronde gaan maken, maar beneden waren er nog 3 finalisten. Stiekem gingen we nog even naar beneden om de andere finalisten nog even kort te spreken over hun cocktail creaties. Hier zie je Alberto die net verhuisd was en eigen planken van zijn houten vloer rondom zijn cocktailstation had gezet. Hij had een eigen infusion van black tea gemaakt en met zijn rookmachine creëerde hij een hele eigen geur en smaakbeleving voor hij aan zijn cocktail begon.
Alberto

De winnaar

We konden de uitslag van de jury helaas niet afwachten want we moesten helaas al weer huiswaarts richting Eindhoven. Maar later hoorden we dat Remco Babay de wedstrijd had gewonnen met zijn cocktail “The Departed” een tribute aan de recent overleden eigenaar van cocktailbar Feijoa. Een zachte cocktail met onder andere Diplomático Reserva, blossom, jasmijn thee, limoen en champagne. Remco Babay gaat dus naar Venezuela voor het Diplomático World Tournament waar hij Nederland zal gaan vertegenwoordigen.
Remco Babay
Rest ons nog Remco Babay te feliciteren. Natuurlijk veel succes in Venezuela en we komen graag snel bij je langs in je cocktailbar. En Albert dank voor de uitnodiging en organisatie. Top gedaan!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate