Dry Martini
User Avatar
door Bart

Shaken not stirred. Het recept voor de klassieke Martini. We like it dirty en dus maakten we een "Dirty" Martini

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Ben je op zoek naar het originele recept van de Martini? Bekijk dan hier het recept van de klassieke Martini.

De Martini, ook wel bekend als Dry Martini, is de klassieker der klassiekers. Dit wil echter niet zeggen dat iedereen deze cocktail op basis van gin en vermouth (martini) lekker vindt. Qua smaak is het een minder toegankelijke cocktail. Meer iets voor de sophisticated liefhebber. Hierbij heb ik gekozen voor gemarineerde knoflook olijven om de Martini extra smaak van de olie mee te geven. Dit geeft een oliërige, wat troebele uitstraling, waardoor je een “Dirty” Martini krijgt.

Ingrediënten

Gin (60 ml)
Lillet vermouth (30 ml)
Olijven (3 stuks aan een prikker)

Bereidingswijze

Gebruik een met ijs gekoeld martini glas. Je kunt de cocktail maken in het glas (stirred) en shaken met ijs. Als je stirt gebruik je geen ijs en houd je de cocktail zo puur mogelijk. Ik houd ervan om mijn cocktail goed te mengen met een shaker met veel ijs. Even krachtig shaken. Voor het uitschenken maak je een prikker met 3 olijven. Voor de extra smaak heb ik gekozen voor gemarineerde knoflookolijven. Bij het uitschenken van je cocktail zul je zien dat de olie van de olijven direct vrij komt en vermengt in je glas. Benieuwd wat je ervan vindt!

Olijven als smaakmaker

De olijf garnering is de smaakmaker van deze cocktail. Gebruik dus je favoriete soort olijf en voeg ook een paar druppels olijfolie toe. En heb je moeite met de eerste slokken? Probeer er dan zeker een olijf bij om er in te komen. Komt de smaak zeker ten goede zoals je zult merken.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate