Disaronno Rosso

Deze mooie Italiaanse cocktail met Disaronno en verse frambozen heb ik bedacht voor Moederdag. Je maakt hem als een sour maar dan met Disaronno en verse frambozen. En hij smaakt zoet en zacht. Heerlijk dus om te maken voor je lieve moeder op moederdag. Opdienen met rozenblaadjes!

Wat heb je nodig voor een Disaronno Rosso?

Disaronno (45 ml)
Verse frambozen (8 stuks)
Citroen (sap van een halve citroen)
Eiwit
Garnering: frambozen (3 stuks)
Rozenblaadjes

Hoe maak je een Disaronno Rosso?

Deze cocktail maak je als een sour. Dus gebruik een shaker. Muddle eerst de frambozen in de shaker. Voeg daarna met een citroenperser verse citroensap toe van een citroen. Scheidt daarna het eiwit van het eigeel en voeg deze in de shaker. Daarna schenk je met een maatbekertje 45 ml Disaronno (45 ml) in de shaker. Goed shaken met ijs. Bij het uitschenken doublestrainen met een zeefje zodat je alle pulp van de frambozen opvangt. Daarna de finishing touch. Gebruik 3 frambozen aan een prikker en speciaal voor moederdag voeg je nog rozenblaadjes toe.

Ook lekker voor Moederdag: cocktail met Limoncello

Net zo Italiaans, maar dan met Limoncello in combinatie met tonic. Ook een heerlijke verfrissende cocktail. Je maakt deze cocktail in het glas met Limoncello (30 ml), ijs en aftoppen met tonic. Opdienen met citroenschijfje en mooi madelief bloemetje in het glas.

PS: geen fan van tonic? Dan maak je deze cocktail met Limoncello en prosecco.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate