Donna Dolce foto
User Avatar
door Bart

Deze Dolce Donna cocktail hebben we gemaakt met Disaronno en frambozen. Hiernaast gebruik je melk en vloeibare room. En - alsof het allemaal nog niet zoet genoeg is - garneren met slagroom en een framboosje op top. Deze Donna Dolce is mierzoet en is daarmee echt een guilty pleasure! Ook lekker als toetje dus.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

La Donna Dolce foto
Donna Dolce

Deze Dolce Donna cocktail hebben we gemaakt met Disaronno en frambozen. Hiernaast gebruik je melk en vloeibare room. En – alsof het allemaal nog niet zoet genoeg is – garneren met slagroom en een framboosje op top. Deze Donna Dolce is mierzoet en is daarmee echt een guilty pleasure! Ook lekker als toetje dus.

Wat heb je nodig voor een Donna Dolce?

Disaronno (1 deel)
Frambozen (6 stuks per glas)
Melk (1 deel)
Vloeibare room (0,5 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Donna Dolce?

Wil je deze Donna Dolce net zoals ik maken met verse frambozen? Dan maak je deze cocktail met een blender. Begin met 6 frambozen. Voeg met een barmaatje 1 deel Disaronno toe, 1 deel melk en een half deel vloeibare room. Even blenden met wat crushed ice. Uitgieten met een zeefje in een gekoeld cocktailglas. Na het uitschenken garneren met slagroom en een framboosje on top.

Ook lekker met Disaronno: Il Divino

De mannelijke variant die we gemaakt hebben met Disaronno is een hemelse cocktail waar we Mozart witte chocolade likeur en melk voor gebruikt hebben. Check het recept van de Il Divino.

Deel je zelfgemaakte Donna Dolce via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate