Cocktailbar Dvars
User Avatar
door Bart

Dvars is een nieuwe, internationaal geörienteerde cocktailbar in Amsterdam waar bijzondere aandacht wordt besteed aan de cocktails en de gasten.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Dvars
We hebben de smaak goed te pakken, want deze week gingen we alweer naar een cocktailbar. Deze zaterdag gingen we naar Dvars in Amsterdam. De nieuwkomer is vergeleken met de andere twee cocktailbars op de Regulier Dwarsstraat bepaald geen kleine jongen. Met meer dan 100 zitplaatsen kunnen er behoorlijk wat mensen in deze cocktailbar. Ik was benieuwd of het met al deze ruimte wel gezellig en druk zou worden, maar die vraag werd al snel beantwoord want het liep al vroeg op de avond goed vol en dankzij de goede muziek zat de sfeer er goed in!

We waren met vrienden. Dus dit keer gingen we niet aan de bar zitten maar namen we plaats aan een tafeltje voor 4. Bovendien waren we met de trein gekomen, waardoor we ons een keer niet hoefden in te houden qua cocktails. En met een mooie cocktailkaart waren er genoeg bijzondere cocktails om te proberen!

Eye catcher

Aquarium Dvars
Zo’n 15-20 minuten lopen van het centraal station zit voorbij het Rokin de Regulier Dwarsstraat. Cocktailbar Dvars heeft een stijlvolle entree en als je binnenkomt zie je niet alleen een mooie showbar en een tweede bar waaraan je kunt zitten maar ook een flink aantal zitplaatsen. Absolute eye catcher zijn de grote aquariums. Je kunt gaan zitten aan één van de tafeltjes of zitten (of staan) aan één van de twee mooie bars. Zeker met gezelschap is het lekker om te gaan zitten. Aan de tafeltjes kun je niet alleen drankjes bestellen maar ook fingerfood zoals mini-hamburgertjes, wedges, bitterballen en spring rolls. Lang geen vanzelfsprekendheid bij cocktailbars, maar een absoluut pluspunt als je het mij vraagt.

What about the cocktails?

cocktail DvarsDe cocktailkaart bestaat uit een selectie van 9 bijzondere cocktails. Als je vaak cocktails drinkt, is het natuurlijk altijd prettig om nieuwe cocktails uit te proberen en je te laten verassen. Al kan het voor mensen die minder vaak cocktails drinken lastiger zijn omdat ze weinig herkennen of cocktails niet kunnen plaatsen. Gelukkig wist de bediening – ondanks dat ze zelf geen cocktails shaken – prima uit te leggen wat voor cocktails het waren en waren ze daardoor goed in staat ons te helpen bij onze persoonlijke wensen. Onze keuze viel op de volgende cocktails:


  • Susurro (ocho, kersen, peren, lime)
  • Kentucky Samba (bourbon, passie, kaneel)
  • Tempress (cognac, pineapple, grenadine en speculaas garnering)
  • Tennyson’s Beast (rum, almond, pineapple, honey, ginger ale).

Cocktails die niet voor niets op de kaart staan zo bleek. Want stuk voor stuk interessante combinaties qua smaken. Maar ik had niet anders verwacht! Vooral de Kentucky Samba geserveerd met brandend kaneelpoeder (zie foto) was spectaculair.

Hospitality

Dvars is een internationaal geörienteerde cocktailbar die er ondanks de grootte knap in slaagt net zoveel aandacht te besteden aan de cocktails als aan haar gasten. Want naast het feit dat je bijzondere cocktails snel opgediend krijgt, wordt je glas heel de avond bijgevuld met water en is geen vraag te vreemd. Het is alsof je in je eigen huis met vrienden een relaxte avond hebt met lekkere cocktails en hapjes.

Dvars als cocktailbar

  • Publiek: Internationaal
  • Muziek: uitgaansmuziek
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 9 euro
  • Tip: vraag naar de Kentucky Samba!
  • Meer informatie: www.dvars.nl

NB: Na de goed verzorgde cocktailavond werden we overigens getrakteerd op een ijskoude douche van de NS. Nadat we op het nippertje de trein hadden gehaald, misten we onze aansluiting naar Eindhoven door vertraging van onze trein naar Utrecht. Naast het feit dat de trein was vertrokken zonder even te wachten op ons kon het dienstdoende personeel ons niet eens fatsoenlijk te woord staan. Met als resultaat dat we een uur hebben mogen wachten op een verlaten station en uiteindelijk met een bus die ingezet werd ruim 2,5 uur later om 4.00 in Eindhoven aankwamen. Ik stel voor dat de medewerkers van de NS eens een verplichte gastvrijheid training krijgen bij Dvars!
Dit negatieve eind van de avond kon onze cocktailavond gelukkig niet verpesten. Dvars is absoluut de moeite waard om een keer terug naar toe te gaan. Alleen zal ik niet meer met de trein er naar toe gaan. Dan maar een cocktailtje minder de volgende keer…

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate