El Flamingo
User Avatar
door Bart

Deze lichtroze cocktail is geïnspireerd op de Flamingo. Je maakt deze cocktail met sap van de Zuid Amerikaanse guavavrucht, rum en wat limoensap. Opdienen als twee synchroon zwemsters :)

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Deze lichtroze cocktail lijkt niet alleen qua kleur op de Flamingo maar ook de vorm van je martiniglas doet denken aan de lange stelten van de Flamingo. Je maakt deze cocktail met sap van de Zuid Amerikaanse guavavrucht, rum en wat limoensap. Opdienen als twee synchroon zwemsters 🙂

Wat heb je nodig voor El Flamingo?

Rum (1 deel)
Guava sap (3 delen)
Limoen (sap van kwart limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je El Flamingo?

Voor deze cocktail moeten we er een shaker bij pakken. Doe maar meteen even wat ijs in de shaker. Schenk hierin met een barmaatje 1 deel rum, 3 delen guava sap en voeg sap van een kwart limoentje toe. Even krachtig schudden, een seconde of 8. En nu mag je de cocktail uitschenken in een gekoeld martiniglas. Een glas kan je makkelijk koelen door hem even van te voren in de vriezer of koelkast te zetten. Garneren doen we deze keer met een limoentje.

Deel je zelfgemaakte El Flamingo via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate