Elderflower Mint Daiquiri foto
User Avatar
door Bart

Deze Elderflower Mint Daiquiri is een hippe variant op de originele Daiquiri die je met limoen en rum maakt. Voor deze cocktail hebben we een nieuw glas gebruikt. Komt de cocktail nog beter tot zijn recht! Benieuwd wat Hemingway zou vinden van deze variant op zijn Daiquiri!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Deze Elderflower Mint Daiquiri is een hippe variant op de originele Daiquiri die je met limoen en rum maakt. Voor deze cocktail hebben we een nieuw cocktailglas gebruikt. Komt de cocktail nog beter tot zijn recht!

Benieuwd wat Hemingway zou vinden van deze variant op zijn Daiquiri!

Wat heb je nodig voor een Elderflower Mint Daiquiri ?

Rum 45 – 60 ml
Elderflower likeur 20 ml
Limoen (sap van een halve limoen)
6 muntblaadjes

Hoe maak je de Elderflower Mint Daiquiri?

Deze Daiquiri maak je met een shaker met ijs. Begin met het persen van een halve limoen en voeg met een barmaatje 2 delen rum en 20 ml elderflower likeur toe. Ja het is een sterke cocktail. Suikersirooop is zeker niet nodig, de elderflower maakt de cocktail zoet genoeg. Voeg voor het shaken nog een stuk of 6 muntblaadjes toe. Dit maakt de cocktail lekker fris. Even flink shaken. Je zult merken dat de munt kapot geshaket wordt. Niet erg, je krijgt nu flinterdunne stukjes in je cocktailglas. Mooi als garnering.

NB: als je geen “muntfliebertjes” in je glas wil, dan kun je ze er uiteraard uit zeven door te doublestrainen als je het uitschenkt.

Filmpje!

Deel je zelfgemaakte Elderflower Mint Daiquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate