Fierito
User Avatar
door Bart

De Fierito is een cocktail met Fiero, sinaasappelsap en prosecco. Lekker om te drinken voor het eten.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Fierito
Fierito
Een jaar of tien geleden was mijn favoriete drankje Fiero. Niet iedereen kent het, maar het is een martini drankje op basis van bloedsinaasappels. Ik had er nog geen cocktails van, dus deze Fierito is de eerste.
De Fierito maak je met Fiero en Prosecco. De sinaasappelsap maakt de smaak van de Fiero wat zachter. Deze cocktail is het mooist is een mooi wijnglas.

(klik op afbeelding voor vergrote weergave)Wat heb je nodig voor de Fierito?

Fiero (1 deel)
Prosecco (1 deel)
Sinaasappelsap (1 deel)
Garnering: sinaasappelschijf

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Fierito?

Gebruik een wijnglas die je gaat vullen met (crushed) ice. Begin met 1 barmaatje prosecco en 1 barmaatje sinaasappelsap. Als laatste voeg je 1 deel fiero toe. Hiermee krijgt je cocktail een mooie kleur. Als laatste even de smaken goed door elkaar roeren met een barlepel en garneren met sinaasappelschijf in het glas.

Binnenkort meer cocktails met Fiero.

Deel je zelfgemaakte Fierito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate