Veruit de bekendste cocktailfilm is natuurlijk Cocktail met Tom Cruise. Maar dat leek ons een beetje een saaie naam voor een cocktail. Op twee komt waarschijnlijk James Bond met zijn very sophisticated shaken-not-stirred martini. De Blue Lagoon en Tequila Sunrise zijn natuurlijk ook film cocktails maar hadden we al bij onze cocktailrecepten.

Voor deze filmspecial hebben we juist nieuwe, originele, minder voor de hand liggende cocktails gemaakt. We hebben ons laten inspireren door mooie filmtitels van verschillende genres. Lees onze recensies per filmcocktail.

Cocktails en films. Heerlijk thema trouwens voor een spraakmakend cocktailfeestje!

The Godfather Godfather sour Godfather Sour
Bij de onbetwiste klassieker van de maffia films hoort ook een cocktail die zijn mannetje staat. De Godfather Sour voldoet daar zonder twijfel aan!
The Godfather Sour cocktailrecept

Vanilla Sky Vanilla Sky MartiniVanilla Sky Martini
Inspiratiebron voor deze cocktail is de schoonheid van de vanilla sky. De donkere rum geeft deze mooie Vanilla Sky Martini een donkerder randje met gevoel voor drama.
Vanilla Sky Martini cocktailrecept
Perfect Storm Perfect Storm Perfect Storm
Lekker bij een rustig avondje op de bank bij voorkeur met een stormachtige actiefilm!
The Perfect Storm cocktailrecept


PS I love you PS I love you PS I love you
Mierzoete Baileys cocktail vernoemd naar de gelijknamige romantische comedy. Past goed bij een filmavondje met een mierzoete romantische comedy.
PS I Love You cocktailrecept

Memoirs of a Geisha Memoirs of a Geisha Memoirs of a Geisha
De kleuren van de Geisha zijn hier de inspiratie geweest voor deze cocktail. Elegante cocktail opgebouwd in laagjes die je meeneemt in de complexe wereld van de Geisha.
Memoirs of a Geisha cocktailrecept
Grease Pink Lady Grease – Pink Ladies
De Pink Lady is een heerlijke zachte cocktail met een sterk smaakje. Hij ziet er lief en zoet uit maar is toch wat scherper dan je denkt. Net als de echte Pink Ladies in Grease.
Pink Lady cocktailrecept
Bronvermelding: Filmafbeeldingen komen van imdb

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate