Fizz 43
User Avatar
door Bart

De bruisende Fizz 43 is een lekkere cocktail met Licor 43 en een Spaans bubbeltje. Benieuwd? Bekijk het cocktailrecept op Cocktailicious.nl

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Fizz 43
Fizz 43

Bruisende fizz cocktail op basis van cava en Licor 43. Lekker fris en fruitig met een zoete nasmaak. Met de Licor 43 geef je je cava meteen een lekkere zoete smaak. Lekkere Licor 43 cocktail met een Spaans bubbeltje!

Wat heb je nodig voor een Fizz 43?

Licor 43 (0,5 deel)
Gin (0,5 deel)
Spaanse cava (of Prosecco) (2 delen)
Sap van sinaasappel (halve sinaasappel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Fizz 43?

Deze cocktail maak je in het glas. Begin met een bodempje sap van een sinaasappel. Een half barmaatje licor 43 en een half barmaatje gin. Het glas is nu 40% gevuld. Hierna giet je geleidelijk cava in het glas tot de rand. Doe dit heel voorzichtig want dit kan flink schuimen als je de fles net opent. Als laatste garneren met een sierlijke sinaasappelkrul in het glas.

Deel je zelfgemaakte 43 Fizz via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate