Forrest Fruit Splash
User Avatar
door Bart

Deze Forrest Fruit Splash is lekker om zelf te maken met verse bramen uit de tuin. Lees hier hoe je deze frisse cocktail zelf kunt maken.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Forrest Fruit Splash
Forrest Fruit Splash

Op dit moment (begin september) bloeien er volop bramen. Ook bij ons. Of beter gezegd, bij onze buren. Door de schutting komen mooie bramen door van onze buren. Toen ze plukrijk waren hebben we ze geplukt en heeft Bart er een Forrest Fruit Splash van gemaakt met verse bramen.

Wat heb je nodig voor de Forrest Fruit Splash?

Vodka (1 deel) (gin kan net zo goed)
Bramen (5 per glas)
Limoensap (sap van een halve limoen)
Suikersiroop (naar smaak)
Bruiswater
Munt voor garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Forrest Fruit Splash?

Gebruik een stijlvol tumbler / whiskey glas met crushed ice. Gebruik een boston shaker met ijs voor het beste resultaat. Begin met de bramen te muddlen (stampen) met een muddler in het glas van de boston shaker. Daarna voeg je sap van een halve limoen toe, 1 barmaatje vodka en 10 ml suikersiroop. Goed shaken. Daarna heb ik de sap gestraind via een zeefje door de sap uit de beker uit te schenken in het glas van de boston shaker. Nadat je dit gedaan hebt doe je het vanuit het glas nog een keer uitschenken via het zeefje in je cocktailglas met crushed ice. Dit doe je tot drie kwart van het glas gevuld is. Daarna voeg je bruiswater toe tot het glas gevuld is. Even roeren en daarna garneren met 1 a 2 bramen en een klein munt kroontje voor extra frisheid.

Deel je zelfgemaakte Forrest Fruit Splash via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate