Frangelico Egg Nog foto
User Avatar
door Bart

Deze Frangelico Egg Nog maak je als een warme cocktail met Frangelico en pepernoten. Echt iets voor de koude november en december avonden!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Frangelico Egg Nog foto
Frangelico Egg Nog
Het is eind november. Het is koud en ik heb volop pepernoten in huis. Dus bedacht ik een warme cocktail met pepernoten als geheim ingrediënt. De Frangelico Egg Nog met een garnering van pepernoten. Echt iets voor Sinterklaasavond. En als je niet weet wat je de goedheiligman moet vragen: vraag hem dan een flesje Frangelico.

Wat heb je nodig voor een Frangelico Egg Nog?

Frangelico (1 deel)
Melk (120 ml)
Vloeibare slagroom (20 ml)
Vanilleboon
Kaneelstokje
Garnering: pepernoten

1 deel = 30 ml

Hoe maak je deze GLOW Bulb?

Je kunt deze variant op de Egg Nog koud en warm maken. Het is eind november, dus probeer hem een keer warm. Begin met een steelpannetje en giet hier wat melk in. Voeg hier vloeibare slagroom aan toe. Voeg 1 deel Frangelico toe, een opengesneden vanilleboon en een kaneelstokje. Een minuutje of 5 op zacht vuur. Niet laten koken. Dan gaat het aankoeken. Even roeren en uitschenken in een mok of glas. Voor het opdienen even garneren met geraspte pepernoten. Je zult zien dat je het lekker warm krijgt van deze cocktail.

Pepernoot Martini

Eerder maakten we al een Pepernoot Martini. Voor de echte liefhebbers maakten we er zelfs een gedichtje bij!

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Wil jij ook deze cocktail met pepernoten maken? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate