French Kiss
User Avatar
door Bart

De French Kiss is een romantische cocktail met zoete smaken zoals chambord likeur, ananassap, vanille en limoen. Aan wie geef jij deze French Kiss?

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

French Kiss
French Kiss
Een cocktail met de naam French Kiss daar verwacht je natuurlijk wat van. In ieder geval moest mijn versie van de French Kiss zoet zijn, maar wel met meerdere verschillende smaken en een Frans accentje. Daarom koos ik ervoor om de Franse Chambord likeur op basis van framboos en honing te combineren met ananassap, limoen en een beetje vanille siroop.

Wat heb je nodig voor de French Kiss?

Chambord likeur (1 deel)
Monin vanille (1 barlepel)
Ananassap (2 delen)
Limoensap (kwart limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de French Kiss?

Gebruik als glas een gekoeld champagne coupe glas en een shaker met ijs. Begin met limoensap van 1 kwart limoen. Voeg hier 1 barmaatje chambord likeur bij en 2 barmaatjes ananassap. Voeg ook vanille siroop toe. Stevig shaken. Uitschenken met een strainer in je cocktail glas. Garneren met een mooie framboos in of op de rand van je glas.

Optioneel: wil je de cocktail wat kruidiger maken? Voeg dan DOM Benedictine toe of bijvoorbeeld een blaadje basilicum.

Deel je zelfgemaakte French Kiss via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate