Ideaal! Op het eind van de winter lekker naar een exotische bestemming op vakantie gaan. Dit jaar gingen we naar Bali. Nu we een kleintje hebben (die ging uiteraard mee) gaan we niet meer zo vaak. Maar des te meer reden om er extra van te genieten. En daar horen ook cocktails bij. Waarbij we dit keer niet hebben gekozen voor de standaard vakantiecocktails zoals de Pina Colada en de zoetsappige Sex on the Beach – been there done that 😉 maar waarbij we ons oog lieten vallen op meer Balinese style cocktails. Zoals de Arak Attack en de Bali Martini.

In ons laatste verblijf, een super relaxed beach house met uitzicht op de oceaan, stond er niet alleen een super grote mand met vers Balinees fruit op ons te wachten. Het huis bleek ook mooie cocktailglazen, een jigger en een blender te hebben. En dus konden we het natuurlijk niet laten om zelf ook wat cocktails te maken!

In deze blog cocktails van het mooie eiland Bali!

Arak Attack

Arak Attack
Arak Attack

Arak is een traditionele sterke Balinese drank die gemaakt wordt van palmbomen. Bekende cocktail is de Arak Attack. Je maakt hem met Arak, limoen en honing. We kregen hem na een lekker Balinees diner.

Bali Martini

Bali Martini
Bali Martini

Deze Bali Martini is een lychee martini die ik bestelde na een lekker heet rijstgerecht. De cocktail op basis van vodka en lychee is fris en sterk. Zelf gebruik ik naast vodka altijd triple sec en lycheesap om het wat zoeter te maken. En natuurlijk garneren met een lychee(s). Zie het recept van de Lychee Martini.

From Bali with love

From Bali with love
From Bali with love

De rambutan is familie van de lychee en is een mooie vrucht die je veel ziet hangen aan de bomen in Bali. We hadden er genoeg in onze fruitmand zitten, en dus maakte ik er zelf ook een cocktail mee. Voor 2 glazen blendde ik 6 gepelde en daarna fijngesneden rambutans, hier voegde ik 2 delen arak * aan toen, sap van 1 limoen, een theelepel honing en nog wat crushed ice. Blenden en uitschenken in een glas met ijsklontjes. Garneren met rambutan en sierlijk Balinees bloemetje op het glas. From Bali with love!

* ipv arak raad ik rum aan.

Watermelon Margaritas

Watermelon Margarita
Watermelon Margarita

De watermeloenen in Bali zijn superzoet. Even blenden met limoen en tequila en wat crushed ice en je hebt een superlekkere en mooie Watermelon Margarita. Voor het uitschenken nog wel even een rimrandje maken van zout voor de margaritabeleving.

NB: op een lokale markt zag ik ook watermeloenen die geel van binnen waren! Ik houd het toch liever bij de traditionele, herkenbare kleur.

Coming up: cocktail met Dragon Fruit

cocktail met dragon fruit
Cocktail met dragon fruit!

In de fruitmand zat ook een schitterende paarse, rozige Dragon Fruit. Voor onze favoriete serie Game of Thrones maakten we dan ook een heerlijke cocktail met deze vrucht. Hier zie je ons proosten! Voor het recept zul je alleen nog even geduld moeten hebben, want die volgt later 😉

Wil je ons volgen? Volg ons dan via onze Facebook pagina.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate