User Avatar
door Bart

Deze Gin Fizz Special is geinspireerd op de Gin Tonic Special die ik in Barcelona kreeg. De grap was dat die Gin Tonic gedecoreerd werd met komkommer of een pepertje. Nou ben ik niet zo van groenten in mijn cocktail, dus heb ik deze fizz special gegarneerd met een mooi framboosje.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze Gin Fizz Special is geïnspireerd op de Gin Tonic Special die ik een keer in Barcelona gedronken heb. De grap was dat je daar een mega grote Gin Tonic krijgt gedecoreerd met komkommer, radijs of een pepertje. Nou ben ik niet zo van groenten in mijn cocktail, dus heb ik deze fizz speciaal gegarneerd met een mooi framboosje. De zoete smaak van de framboos is een lekkere aanvulling op de gin, prosecco en de zurige citroensap.

Wat heb je nodig voor een Gin Fizz Special?

Gin (1 deel)
Citroensap (halve citroen)
Suikersiroop (kleine scheut)
Prosecco of champagne (3 delen)
Framboos

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Gin Fizz Special?

Gebruik een champagneglas. Begin met vers sap uit een halve citroen te knijpen in het glas. Daarna een scheutje suikersiroop en 1 deel gin. Vul het glas aan met prosecco of champagne. Niet helemaal tot de rand. Lichtjes roeren. Garneren met framboos.

Deel je zelfgemaakte Gin Fizz Special via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate