Gin Fizz
User Avatar
door Bart

De Gin Fizz is een bekende bruisende cocktail op basis van gin, citroen, suikersiroop en bruiswater. Bekijk het recept.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Gin Fizz is een bekende bruisende cocktail op basis van gin, citroen, suikersiroop en bruiswater. Je drinkt de cocktail uit een champagneglas.

Wat heb je nodig voor een Gin Fizz

Gin (1 deel)
Citroensap (halve citroen)
Suikersiroop (kleine scheut)
Bruiswater (of prosecco)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Gin Fizz?

Gin Fizz kun je drinken uit een tumbler glas met ijs of uit een champagne glas. Omdat het een bruisende cocktail is geef ik de voorkeur aan een champagneglas. Begin met vers sap uit een halve citroen te knijpen of te persen in het glas. Daarna een scheutje suikersiroop en 1 deel gin. Vul het glas aan met bruiswater. Niet helemaal tot de rand. Lichtjes roeren met een barlepel. Garneren met originele garnering zoals een classy framboos.

Fizz cocktail

In de periode tussen 1900 en 1940 werden fizz (fizzy = bruisend) cocktails populair. Teams van bartenders shaketen het drankje zo lang tot de suiker volledig opgelost was in het drankje. Nu kunnen we de cocktail maken met suikersiroop waardoor je de cocktail net zo makkelijk in het glas kunt maken. Maar toen was het de introductie van de cocktailshaker.

Deel je zelfgemaakte Gin Fizz via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate