Gin Green Mint Tea foto
User Avatar
door Bart

Met al dat Gin Tonic geweld is het af en toe wel eens goed om ook een andere cocktail te maken met gin. En waarom niet met thee? Kijk maar eens op Pinterest of Instagram daar serveren ze de cocktails in theeservies. Zover ben ik niet gegaan. Want ik wou wel een cocktail drinken en daar hoort een mooi cocktailglas bij. En je maakt de cocktail met koude groene thee. Daarnaast heb ik voor deze cocktail dus gin gebruikt, munt, limoen en zoethout. Weer eens wat anders!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Gin Green Mint Tea foto
Gin Green Mint Tea
Met al dat Gin Tonic geweld is het af en toe wel eens goed om ook een andere cocktail te maken met gin. En waarom niet met thee? Kijk maar eens op Pinterest of Instagram daar serveren ze de cocktails in theeservies. Zover ben ik niet gegaan. Want ik wou wel een cocktail drinken en daar hoort een mooi cocktailglas bij. En je maakt de cocktail met koude groene thee. Daarnaast heb ik voor deze cocktail dus gin gebruikt, munt, limoen en zoethout. Weer eens wat anders.

Wat zit er in een Gin Green Mint Tea?

Gin (1 deel)
Groene thee (2 delen, koud!)
Limoen (klein beetje)
Garnering: munt en stokje zoethout
Optioneel: Elderflower likeur of siroop

Hoe maak je de Gin Green Mint Tea?

Deze cocktail heb ik in het glas gemaakt. Begin met ijs. Voeg met een barmaatje 1 deel gin toe en 2 delen koude groene thee (geen ice tea). Voeg daarnaast wat limoensap toe, niet te veel het mag maar een hint zijn. Even roeren met een zoethout. En garneer daarnaast met verse munt. Tea time!

Aanrader: wil je deze cocktail wat zoeter maken, voeg dan stiekem een klein scheutje Elderflower likeur toe.

Ook lekker met groene thee

Ik heb hem nog niet gemaakt maar een Green Tea Mojito met rum, groene thee en munt zou ook prima kunnen.

Deel je zelfgemaakte Gin Green Mint Tea via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate