Gin Tonic Bosbessen
User Avatar
door Bart

De Gin Tonic vind ik persoonlijk wat bitter. Daarom heb ik hem voor de verandering wat zoeter gemaakt. Hiervoor heb ik bosbessen gebruikt én crème de cassis. Vloeken in de kerk waarschijnlijk voor de Gin Tonic liefhebber. Maar ik vond de smaak is prima.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Gin Tonic Bosbessen
Gin Tonic Bosbessen

De Gin Tonic vind ik persoonlijk wat bitter. Daarom heb ik hem voor de verandering wat zoeter gemaakt. Hiervoor heb ik bosbessen gebruikt én creme de cassis. Vloeken in de kerk waarschijnlijk voor de Gin Tonic liefhebber. Maar ik vond de smaak is prima.

Wat heb je nodig voor een Gin Tonic Bosbessen?

Gin (1 deel)
Tonic (3 delen)
Limoen (1/2 limoen)
Bosbessen (5 stuks)
Crème de cassis (1/2 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Gin Tonic Bosbessen?

Gebruik een mooi bol glas met ijs. Begin met gin, wat limoen en tonic. Daarna voeg je naar smaak crème de cassis toe tot je gin tonic mooi op smaak en mooi op kleur is. Als garnering doe je een aantal bosbessen in je glas.

Tip: heb je geen crème de cassis in huis? Dan kun je ook siroop gebruiken of gewoon 50/50 tonic met cassis.

Ginspiratie

Voor inspiratie voor je gin tonic hebben we verschillende varianten van de Gin Tonic Special.

De Gin Tonic Bosbessen zelf maken?

Met deze set (of alleen losse glazen) kan je heel makkelijk thuis een lekkere Gin Tonic maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :).

Deel je zelfgemaakte Gin Tonic Bosbessen via social media

Heb je deze Gin Tonic gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate