Gin Tonic Hibiscus foto
User Avatar
door Bart

Deze Gin Tonic Hibiscus is niet alleen mooi en elegant, maar ook nog eens erg lekker. Gin Tonic vind ik vaak wat aan de bittere kant. Vergeleken met de usual gin tonic is deze versie met Tonic Hibiscus lekker zacht. En je kunt hem ook nog eens heel mooi garneren. Natuurlijk vertel ik je graag hoe ik hem gemaakt heb.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze Gin Tonic Hibiscus is niet alleen mooi en elegant, maar ook nog eens lekker zacht van smaak. Gin Tonic vind ik vaak wat aan de bittere kant. Vergeleken met de usual gin tonic is deze versie met Tonic Hibiscus lekker zacht. En je kunt hem ook nog eens heel mooi garneren met gedroogde rozeblaadjes. Perfect drankje om extra te genieten van de laatste zomerse dagen van september. En natuurlijk vertel ik je graag hoe ik hem gemaakt heb.

Om de zachte smaak en de uitstraling van de hibiscus te accentueren heb ik gedroogde rozeblaadjes gebruikt.

Wat heb je nodig voor een Gin Tonic Hibiscus?

Gin (1 deel) (ik gebruik Monkey of V2C Dutch dry gin)
Schweppes Tonic Hibiscus (3 delen)
Garnering: gedroogde rozenblaadjes en stukje grapefruit

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Gin Tonic Hibiscus?

Gebruik een mooi gin tonic glas (copa of ballon glas). Vul dit met ijs. Als eerste voeg je met een barmaatje 1 deel gin toe. Daarna schenk je de Tonic Hibiscus geleidelijk uit in je glas. Garneren met mooi stukje grapefruit en gedroogde rozeblaadjes. Even roeren met een barlepel en opdienen maar.

Ook gewoon lekker als tonic zonder gin

Belangrijkste smaakmaker is de Tonic Hibiscus van Schweppes. Een tonic met een bloemig en fruit aroma en zachtroze kleur. Lekker om te combineren met gin of gewoon zonder als tonic. Een prima alternatief dus voor een alcoholvrij drankje.

Nog meer gin tonic varianten

Kijk voor nog meer gin tonic inspiratie in onze blog met gin tonic specials.

Deel je zelfgemaakte Gin Tonic Hibiscus via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate