Gin Wondrich
User Avatar
door Bart

De Gin Wondrich is een frisse gin cocktail gecombineerd met de zoete kerssmaak van Marasquino. De kersensmaak is niet overheersend maar wel lichtjes aanwezig.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Gin Wondrich
Gin Wondrich
De Gin Wondrich is een frisse gin cocktail gecombineerd met de zoete kerssmaak van Maraschino. De kersensmaak is niet overheersend maar wel lichtjes aanwezig.

NB: vind je deze gin cocktail te zoet? Voor Stephan Fellinger maakte ik deze cocktail wat kruidiger met een half deel Dom Benedictine, dit combineert goed met de gin en maakt de cocktail lekker kruidig. Ik noemde deze variant op de Gin Wondrich de Gin Fellinger.

Wat heb je nodig voor de Gin Wondrich?

Gin (1,5 deel)
Maraschino (0,5 deel)
Bruiswater
Citroensap (halve citroen)
Cocktailkers

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Gin Wondrich?

De Gin Wondrich maak je in een tumbler glas met ijs. Knijp eerst het sap van een halve citroen uit. Voeg hierna 1,5 barmaatje gin en 0,5 deel barmaatje maraschino toe. De cocktail top je af met bruiswater, ca 2 barmaatjes. Als finishing touch garneren met een citroen schijfje of een cocktailkersje on top.

Gin cocktails

Benieuwd naar onze andere gin cocktails zoals de Tom Collins, de Dirty Martini, de Bramble en de stoere Aviator? Bekijk dan onze special met gin cocktails.

Deel je zelfgemaakte Gin Wondrich via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate