User Avatar
door Bart

Zegt de naam Grace's Secret jou iets? Grote kans dat jij - net zoals wij - fan bent van de Netflix serie Peaky Blinders. In de serie wordt zo wat iedere scene wel een glas whisky op tafel gezet. In de serie spelen vrouwen een niet te onderschatten rol. Grace's Secret is daarom een elegante, explosieve sour cocktail met granaatappelpitjes. Leuk om te maken als de serie weer verder gaat met seizoen 4!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Grace’s Secret

Zegt de naam Grace’s Secret jou iets? Grote kans dat jij – net zoals wij – fan bent van de Netflix serie Peaky Blinders. In de serie wordt zo wat iedere scene wel een glas whisky op tafel gezet. In de serie spelen vrouwen een niet te onderschatten rol. Grace’s Secret is daarom een elegante, explosieve sour cocktail met granaatappelpitjes. Leuk om te maken als de serie weer verder gaat met seizoen 4!

De serie Peaky Blinders speelt zich af in de jaren vlak na de WO I in het Engelse Birmingham. In het eerste seizoen maak je kennis met Grace die secret agent is voor de Britse geheime dienst en vrij soepel infiltreert in het café van de Peaky Blinders gang. Al snel valt gangleider Thomas Shelby voor de charmes van Grace. Als hij een renpaard koopt noemt hij het paard Grace’s Secret, niet wetende dat de persoon naar wie hij het vernoemt een secret agent is.

Wat heb je nodig voor een Grace’s Secret?

Ierse whisky (1 deel)
Verse citroensap (halve citroen)
Eiwit
Suikersiroop (10 ml)
Granaatappelsap (half deel)
Granaatappelpitjes

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Grace’s Secret?

Grace’s Secret is een mooie sour cocktail met granaatappel. Begin met een shaker met ijs. Scheidt eiwit van het eigeel en doe dit in de shaker. Voeg met een barmaatje Ierse whisky toe en vers geperste citroen van een halve citroen. Voeg nog een half deel verse granaatappelsap toe. Als je de smaak wat zoeter wil maken voeg je nog 10 ml suikersiroop toe. Even krachtig shaken en uitschenken met ijs in een mooi whiskyglas. De cocktail is lichtrood van kleur en heeft een schuimlaagje van het eiwit. Als laatste garneer je met granaatappelpitjes.

Liever een Old Fashioned

Liever een stijlvolle Old Fashioned? Snap ik ook! Bekijk dan ons recept van de Old Fashioned. In het recept vind je nog meer whisky klassiekers.

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Wil jij ook deze Grace’s Secret cocktail maken? Of misschien wel een andere lichtgevende cocktailcreatie? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate