Donderdag 11 september waren we door Grand Marnier uitgenodigd voor een tasting in Amsterdam op de mooie locatie Nes 116 op het Spui. We zaten aan een mooie, lange tafel met een select groepje fijnproevers, bloggers en society en pr mensen zoals mr Cocktail, de redacteur van luxury magazine social world en modeman Bastiaan van Schaik en een Franse delegatie van Grand Marnier.

Grand Marnier beleving

Voor ieder persoon stonden 6 lege glazen klaar. Hier werden 3 verschillende varianten in geschonken (Louis Alexandre, Centenaire en Quintessence) waarin duidelijk de verschillen te proeven waren qua verhouding blend cognac. In de andere 3 glazen werden de verschillende cognac’s geschonken waarmee de Grand Marnier’s gemaakt worden. Grand Marnier is namelijk een likeur op basis van cognac. “Grandmarnier-oloog” Julien nam ons in twee uur mee door alle achtergronden, ingredi├źnten, smaakpatronen en texturen zodat we de volledige beleving meekregen bij iedere tast. De toegift was de “perfect serve: de “Oolong”. Een combinatie van de Grand Marnier Louis Alexandre en een “ijsbal” gemaakt van Ooloong thee. Erg lekker!

Conclusie van de avond

Conclusie; ik ben geen echte cognac drinker, maar van Grand Marnier hou ik zeker wel! Zelf vond ik de perfect serve (Grand Marnier Louis Alexandre met Oolong thee) en de Quintessence (de fles heeft een winkelwaarde van 700 euro!) er absoluut uit springen qua smaak. Gelukkig waren we met de trein. At the end kregen we nog een mooie fles Grand Marnier Louis Alexandre mee als aandenken aan deze lekkere en mooie tasting.

Sfeerimpressie

Hieronder een impressie van de Grand Marnier tasting avond.

Nes 116 entree

Grand Marnier selectie

Tasting tafel

Grand Marnier proeven

The perfect serve

Alle Grand Marnier's op een rij

Grand Marnier Louis Alexandre

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate