Doe je ogen dicht en proef! Dit is grande, grand Marnier!
Dit zei Cesar Ritz (de beroemde Parijse hotelier) tegen Alexandre Marnier toen hij voor het eerst de goudgele likeur proefde. Met deze zin werd de Grand Marnier geboren in Parijs.

Limited Edition 2012

Limited Edition Paris Grand Marnier brengt een nieuwe limited edition op de markt: Grand Marnier Paris Limited Edition. Het nieuwe design van de fles is duidelijk geinspireerd op het romantische Parijs uit de laatste jaren van de 19de eeuw waar de Grand Marnier zijn oorsprong vindt.
De Paris Limited Edition werd op woensdagavond 7 november geïntroduceerd aan een select groepje genodigden. Grand Marnier schotelde haar gasten een avond in stijl voor in het oude Parijs in het Spiegelatelier aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Met dames gekleed voor de gelegenheid – Paris Chique – die heel de avond alle gasten voorzagen van cocktails. Een Parijse kunstenaar die portretten tekende van de gasten. Kortom; een avond geheel in stijl.

Grand Marnier cocktails

Grand Ginger Grand Marnier kun je puur drinken met ijs, maar het is ook een lekkere likeur voor cocktails. Gasten konden kiezen uit twee Grand Marnier cocktails:

  • Grand Ginger (long drink obv Grand Marnier en ginger ale)
  • Grand’O (long drink obv Grand Marnier, jus d’orange en soda).

Beide cocktails zijn natuurlijk toegevoegd aan de zelfgemaakte cocktailrecepten van Cocktailicious!

Over Grand Marnier

De likeur werd voor het eerst gemaakt in 1880 door Alexandre Marnier-Lapostolle. Het is een afgeleide van de triple sec, gemaakt van een mengsel van cognac, gedistilleerde essence van sinaasappel en andere ingrediënten. Met 40% alcohol. Sinds 1927 creëren kunstenaars jaarlijks een bijzonder ontwerp voor de nieuwe fles.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate