Grand Pear Chocolate Martini foto
User Avatar
door Bart

Ik vind dat je eens in de zoveel tijd extra je best moet doen voor een bijzondere cocktail. Dit keer werd ik geïnspireerd door de smaken van peer en chocolade. Een combinatie waar je van gaat watertanden. Ik gebruikte deze combinatie om er een Grand Pear Chocolate Martini van te maken. En de zoveel als ik me er bij voorstelde zo smaakte deze cocktail ook. De zachte smaak van perensap, het chocoladerandje geeft een diepe blijvende smaak na ieder slokje en de Grand Marnier geeft de cocktail kracht. Je bent wel een cocktail aan het drinken natuurlijk!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Grand Pear Chocolate Martini foto
Grand Pear Chocolate Martini
Ik vind dat je eens in de zoveel tijd extra je best moet doen voor een bijzondere cocktail. Dit keer werd ik geïnspireerd door de smaken van peer en chocolade. Een combinatie waar je van gaat watertanden. Ik gebruikte deze combinatie om er een Grand Pear Chocolate Martini van te maken. En zoveel als ik me er bij voorstelde zo smaakte deze cocktail ook. De zachte smaak van perensap, het chocoladerandje geeft een diepe blijvende smaak na ieder slokje en de Grand Marnier geeft de cocktail kracht. Je bent wel een cocktail aan het drinken natuurlijk!

Al met al een bijzonder smaakvolle en originele cocktail die niet moeilijk is om te maken. Zeker ook een aanrader voor de feestdagen die er langzaam maar zeker aan zitten te komen. Want hij zou niet misstaan op het kerstmenu.

Wat heb je nodig voor de Grand Pear Chocolate Martini?

Grand Marnier (1 deel)
Perensap (2 delen)
Limoen (sap, 0,5 deel)
Garnering: chocoladerandje + peer garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Grand Pear Chocolate Martini?

Deze cocktail maak je met een shaker met ijs. Schenk met een barmaatje de juiste afmetingen van de grand marnier (1 deel), de perensap (2 deel) en een scheut limoen in de shaker. Even krachtig shaken. Voor je gaat uitschenken in je cocktailglas geef je je cocktailglas nog een mooi randje met chocoladesaus. Als je dit gedaan hebt dan schenk je de cocktail zonder ijs uit in je glas. Om het plaatje compleet te maken voeg je nog een mooi stukje van een kleine peer als garnering toe aan je glas.

Filmpje

In dit filmpje zie je hoe ik de Grand Pear Chocolate Martini maak. Let dus even op dat je je cocktailglas garneert voor je gaat inschenken.

Andere cocktails met peer

We hebben eerder de Perfect Pear gemaakt met caramel vodka en de lentecocktail de Perestrojka met peer, vodka en triple sec.

Zelf de Grand Pear Chocolate Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Grand Pear Chocolate Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate