Grapefruit Margarita
User Avatar
door Bart

Mijn vader zijn favoriete cocktail is de Margarita. Dus toen ik dacht aan een leuke cocktail voor vaderdag moest ik meteen aan de Margarita denken. Maar dit jaar leek het me leuk om voor vaderdag een origineel alternatief te maken op de klassieke Margarita. De Grapefruit Margarita. En omdat het een Mexicaans drankje is serveer je er lekkere nacho's bij!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Grapefruit Margarita
Grapefruit Margarita
Mijn vader zijn favoriete cocktail is de Margarita. Dus toen ik dacht aan een leuke cocktail voor vaderdag moest ik meteen aan de Margarita denken. Maar dit jaar leek het me leuk om voor vaderdag een origineel alternatief te maken op de klassieke Margarita. De Grapefruit Margarita. En omdat het een Mexicaans drankje is serveer je er lekkere nacho’s bij!

Wat heb je nodig voor een Grapefruit Margarita?

Tequila (1 deel)
Triple sec (0,5 deel)
Grapefruit (sap van halve grapefruit)
Suikersiroop (10 ml)
Garnering: grapefruit
Rimmen met keukenzout
Zoutgarnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Grapefruit Margarita?

In dit geval heb ik geen Margaritaglas gebruikt maar een tumbler glas met ijs. Maak eerst een zoutrandje. Hiervoor gebruik je keukenzout. Dit doe je door eerst de rand vochtig te maken met de grapefruit en daarna de rand van het glas te rollen over het zout. De grapefruit maakt het glas plakkerig waardoor het zout blijft plakken. Daarna gebruik je een shaker met ijs. Pers hier de grapefruit in uit. Voeg 1 deel tequila en een half deel triple sec toe. Omdat de grapefruit vrij zoet is, voeg je ook nog 10 ml suikersiroop toe. Even shaken en uitgieten met het ijs in het glas. Het glas garneer je met een mooi stukje grapefruit.

Salud!

Deel je zelfgemaakte Grapefruit Margarita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate