Deze Guava Cabana hebben we vernoemd naar de stranden van de Copacabana van het swingende Rio de Janeiro. Je maakt deze zomerse variant op de Piña Colada met cacacha (Braziliaanse rum), guave sap, kokos melk en ananassap. Heer-lijk!
Deze Guava Cabana hebben we vernoemd naar de stranden van de Copacabana van het swingende Rio de Janeiro. Je maakt deze zomerse variant op de Piña Colada met cacacha – Braziliaanse rum die je ook gebruikt voor Caipirinha – guave sap, kokos melk en ananassap. Heer-lijk!
Wat heb je nodig voor de Guava Cabana?
Cachaca (1 deel)
Guave sap (2 deel)*
Kokosmelk (half deel)
Ananassap (1 deel)
Limoen (sap van 1 partje)
Garnering: ananasbladen
1 deel = 30 ml
*guave sap kun je verkrijgen bij exotische winkels, zoals de toko of een Turkse supermarkt.
Hoe maak je een Guava Cabana?
Deze cocktail maak je in een shaker zodat alle verschillende smaken goed in elkaar op gaan. Gebruik een shaker met ijsblokjes. Voeg met een barmaatje de cacacha (1 deel), 2 delen guave sap, kokosmelk (10 ml) en 1 deel ananassap. Knijp tot slot nog een limoenpartje uit in je vingers. Even krachtig shaken tot je frost ziet op de shaker. Uitschenken met een strainer en/of zeefje in een longdrink of hurricane glas met ijs. Opdienen met ananas garnering en een dikke glimlach. Want dit is een cocktail waar je vrolijk van wordt!
Ook lekker alcoholvrij
De combinatie van guave sap, ananassap en kokosmelk is ook erg lekker zonder alcohol. Ook lekker dus als alcoholvrije cocktail!
Guave Swizzle
Ook lekker fris en zomers is de Guave Swizzle. Bekijk hier ons cocktailrecept van de Guave Swizzle.
Deel je zelfgemaakte Guava Cabana via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.