Harry's Bar
User Avatar
door Bart

Eind mei was ik bij Harry's Bar op de Via Veneto in Rome. In mijn review lees je er meer over.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Harry's Bar Harry’s Bar is een fenomeen. Het Amerikaans barconcept is bekend in verschillende grote steden in de wereld. New York heeft er één, San Francisco, Parijs en Rome. Ik zelf was er nog nooit geweest. Dus toen ik in Rome was en ‘s middags gewoon langs Harry’s Bar liep moest ik er natuurlijk een cocktailtje gaan doen. We hadden nota bene ook een Harry in ons gezelschap. En dus was de toon gezet!

Tussen de filmsterren

Harry’s Bar in Rome is onder andere bekend van de Italiaanse klassieker La Dolce Vita. Het is gelegen in de Via Veneto. Een chique Romeinse buurt met veel hotels en dure winkels die in de jaren 60 hoogtijdagen vierden. Van oudsher komt hier de hogere klasse van de Romeinen en natuurlijk veel zakenmensen en toeristen om in alle rust van hun drankje te genieten. De sfeer is classy qua interieur en overal zie je zwart-wit afbeeldingen van bekende gasten die Harry’s Bar hebben bezocht. Brigitte Bardot, Frank Sinatra, Sophia Loren en waarschijnlijk ook veel Italiaanse sterren die ik van naam niet ken. Het voelt alsof je in een filmscene uit de jaren 60 terecht bent gekomen en alsof ieder moment een bekende filmster de set op kan lopen.
Harry's Bar

Cocktails

De prijzen van de cocktails zijn hoog. Maar bij je bestelling krijgen we niet alleen standaard naturel chips en verse olijven (zoals bij veel Italiaanse terrasjes en barretjes het geval is), maar ook kregen we tosti’s. Los van de hoge prijzen had ik eerlijk gezegd wel meer verwacht van de cocktails qua bereiding, garnering, presentatie en glazen. Maar gelukkig stond daar een goede service en een memorabele setting tegen over.

NB: voor we weggingen was ik zo vrij om nog een klein aandenken mee te nemen van deze classy cocktailbar 😉

Harry's Bar

Harry’s Bar als cocktailbar

  • Publiek: zakenmensen en filmsterren
  • Muziek: lichte sfeermuziek op achtergrond
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 14 euro
  • Tip: de Italiaanse Bellini is dé signature cocktail van Harry’s Bar!
  • Meer informatie: www.harrysbar.it

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate