User Avatar
door Bart

De Harvey Wallbanger is een longdrink cocktail met vodka, jus d'orange en galliano. Variant op de Screwdriver. Makkelijk om zelf te maken.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Harvey Wallbanger De Harvey Wallbanger is een long drink cocktail die qua ingrediënten een originele variant is op de Screwdriver cocktail. Naast jus d’orange en vodka zit er galliano in. Dit geeft de cocktail een smaak van vanille en anijs. De Harvey Wallbanger is een typische naam met een grappige ontstaansgeschiedenis. De cocktail begon als Screwdriver “special” en was erg populair bij een Californische surfer, Harvey. Na een aantal van deze cocktails bangde Harvey tegen de muur. Harvey “the” Wallbanger ontstond dus met een harde klap tegen de muur!

Wat heb je nodig voor de Harvey Wallbanger?

Vodka (1,5 delen)
Galliano (1 deel)
Jus d’orange (2,5 delen)
Sinaasappel garnering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de de Harvey Wallbanger cocktail?

Deze cocktail heb ik in mei gedronken bij Harry’s Bar in Rome. Deze long drink cocktail is makkelijk om te maken. Gebruik een long drink glas gevuld met ijs. 1,5 delen vodka. 2,5 delen jus d’orange. Even roeren met een barlepel. Schenk als laatste nog 1 deel Galliano uit op de cocktail. Garneren met sinaasappelpartje in het glas.

Deel je zelfgemaakte Harvey Wallbanger via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate