De Hazel’s Dream is de prinses onder de koffielikeur cocktails. Elegante, zoete “ladies” cocktail op basis van Frangelico, Baileys, en koffielikeur
Ingrediënten
- 30 ml Frangelico
- 30 ml Baileys
- 15 ml Koffielikeur
- 15 ml Vloeibare slagroom (of volle melk)
- Garnering: witte chocolade met hazelnoot
benodigdheden
- barmaatje
- shaker
Cocktailrecept Hazel's Dream
- Begin met een shaker met ijs
- Voeg de Frangelico (30 ml), Baileys (30 ml) en de koffielikeur (15 ml) met een barmaatje toe. Voeg ook 15 ml vloeibare slagroom of volle melk toe
- Even krachtig shaken
- Uitschenken zonder ijs in een gekoeld martiniglas
- Garneer met stukje witte chocolade met hazelnoot op het glas
Tip: maak de cocktail af door te garneren met een lekker stukje witte chocola met hazelnoot
Lekkere cocktail met Frangelico
Frangelico is een nootachtige likeur uit Italië op basis van hazelnoot, cacao en vanille. In deze cocktail komt de smaak van de Frangelico sterk herkenbaar terug. Ik heb hem gecombineerd met Baileys en koffielikeur en een beetje vloeibare slagroom. Het stukje witte chocolade met hazelnoot accentueert de smaken van de cocktail en maakt deze cocktail helemaal af.
De naam Frangelico komt van Fra Angelico, de naam van een monnik uit Piemonte. De link met de monniken zie je ook duidelijk terug in de mooie vorm van de fles.
Espresso Martini
De Espresso Martini is een bekende cocktail met koffielikeur. Bekijk hier ons recept van de Espresso Martini
R.J. van der Veen zegt:
Zoekende naar cocktailrecepten kwam ik deze site tegen. We moesten toch nog shoppen en meteen maar de ingrediënten in huis gehaald. Bij thuiskomst direct gemaakt en heerlijk genoten als starter voor de zaterdagavond. Mijn vrouw en ik genoten van de cocktail en het begin van een aanvullende hobby (we koken en bakken graag, want thuisbakker), en altijd een biertje is ook niet altijd wenselijk.
Bart zegt:
Groot gelijk! Geniet ervan 🍸
Mendel van Griethuysen zegt:
Lekker maar ik proef de hazelnoot nog te weinig misschien nog een beetje de verhoudingen tweaken
Bart zegt:
inderdaad een kwestie van tweaken. en ik ben geen hazelnoot fijnproever overigens. in de nutella proef ik vooral chocola 😉