Honey Breakfast Martini
User Avatar
door Bart

Deze Honey Breakfast Martini doet denken aan een lekker ontbijtje. Je maakt de cocktail met citroen, eiwit, honing whiskey en honing. Lekker voor bij een stevige brunch. Maar later mag natuurlijk ook ;)

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze Honey Breakfast Martini doet denken aan een lekker ontbijtje. Je maakt de cocktail met citroen, eiwit, honing whiskey en honing. Lekker voor bij een stevige brunch, maar later op de dag mag ook ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig voor een Honey Breakfast Martini3?

Honing Whiskey (1,5 deel)
Honing (max 1 barlepel)
Citroensap van halve citroen (1 deel)
Eiwit (1/2 ei)

1 deel = 30 ml

* heb je geen honing whiskey? Gebruik dan Drambuie of bijvoorbeeld Amaretto.

Hoe maak je de Honey Breakfast Martini?

Deze cocktail met honing maak je als een sour. Gebruik een shaker gevuld met ijs. Giet hier achtereenvolgens 1,5 deel honing whiskey in, verse citroensap van een halve citroen en eiwit van een half ei in. Voeg naar smaak honing toe. Stevig shaken en uitgieten met finestrainer in een gekoeld martiniglas. Minimalistisch garneren met een citroenzest.

Tip voor moederdag

Deze cocktail met honing is ook lekker voor moederdag, zeker als je wat vroeger op bezoek gaat bij je moeder!

Deel je zelfgemaakte Honey Breakfast Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate