Honeymoon Colada
User Avatar
door Bart

Deze Honeymoon Colada is een variant op de pina colada maar dan met de zoete smaak van honing en amandelen. Speciaal voor newly weds tijdens hun wittebroodsweken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Vanaf juni zijn er altijd veel bruiloften in ons land. Zo ook van mijn beste vriendinnetje. En bij honeymoon denk je aan tropische cocktails op Hawaii of een ander afgelegen tropisch eiland, maar ik vond eigenlijk geen speciale honeymoon cocktail. Dus dacht ik dan maak ik er zelf toch één. Natuurlijk moest het een cocktail zijn die past bij een tropische honeymoon bestemming. En het moet ook passen bij de zoete wittebroodsweken. En dus maakte ik een variant op de Pina Colada.

Wat heb je nodig voor de Honeymooner?

Rum of kokos rum (1 deel)
Kokosmelk (1 deel)
Verse ananas (1 schijf verse ananas)*
Vloeibare room (1/2 deel)
Amandelsiroop
Honing (1/2 el)

* je kunt hier natuurlijk ook ananassap uit een pak voor gebruiken.

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Honeymoon Colada?

Je maakt de Honeymooner met zo veel mogelijk verse ingrediënten. Voor de ananas gebruik je een blender. Slacht een ananas. Snijd 1 schijf schoon in kleine stukjes. De ananas stukjes gaan in de blender. Daarnaast voeg je toe: 1 barmaatje (kokos) rum, 1 barmaatje kokosmelk en een half barmaatje vloeibare room. Dit laatste maakt deze “Honeymooner” lekker romig. Als laatste nog 1 scheutje amandelsiroop en een halve eetlepel honing. Voeg voor het blenden ook wat crushed ice toe. Even blenden tot het 1 gelijkmatige vloeistof is. Voor je dit uitgiet in je hurricane glas vul je je glas met ijsblokjes. Na het uitgieten opdienen met een romantisch bloemetje en 2 rietjes, want dit is natuurlijk een romantische cocktail voor newly weds!

Blue Hawaiian

Als je voor je honeymoon naar Hawaii gaat, dan is deze Blue Hawaiian ook zeker het aanzien waard!

Deel je zelfgemaakte Honeymoon Colada via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate